Izvor: Tanjug
21.01.2021 u 08:26
0

Nove mere u Nemačkoj obavezuju i na RAD OD KUĆE

Nemački ministar rada Hubertus Heil u sredu je naglasio da nemačke kompanije moraju dopustiti svojim zaposlenima rad od kuće gde god je to moguće, kako predviđaju nove mere za obuzdavanje širenja kovida-19, uvedene dan ranije u okviru odluke o produženju zatvaranja.

„Ne radi se o ometanju rada ili stalnom kontrolisanju firmi“, rekao je Hubertus Heil čije je ministarstvo napisalo uredbu u kojoj se navodi da kancelarijskim radnicima i drugima sličnih zanimanja mora biti dopušteno da rade posao od kuće „ako operativne okolnosti to omogućuju“

Heil je dodao da će poslodavci morati da procene da li je moguće raditi na daljinu te, ako jeste, da ponude radnicima tu mogućnost. Ta bi mera trebalo da stupi na snagu sledeće nedelje i ostane sve do 15. marta.

Ministar je rekao da su mere „nužne i znatno manje restriktivne nego u drugim područjima društva“.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO PREDSEDNIKU BAJDENU! Uputio mu poziv da poseti Srbiju!

ŠEKLER OBJAŠNJAVA: Važno je da vakcinacija ne traje godinu dana

ZVANIČNA POSETA BUGARSKOJ: Selaković se poklonio moštima kralja Milutina

RUSKI GENIJE Pravi čudo od prljavštine (FOTO, VIDEO)

Trenutne mere zatvaranja Nemačke uključuju zatvaranje škola i prodavnica koje nisu za svakodnevne potrebe, kao i mera kojom je pripadnicima jednog domaćinstva dopušten kontakt samo s jednim članom nekog drugog domaćinstva.

Aktuelne mere zatvaranja produžene su u utorak nakon maratonskih pregovora između kancelarke Angele Merkel i 16 državnih premijera, a ograničenja će na snazi ostati najmanje do 14. februara.

Merkel se zalagala za još oštrija ograničenja, s kojima su se složili samo neki regionalni čelnici.

Ta ograničenja uključuju i rad od kuće kao i obvezu nošenja medicinske zaštitne maske u trgovinama i javnom prevozu, odnosno maske s oznakom FFP2, ali i klasične hirurške maske od tanjeg materijala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter