Izvor: RIA NOVOSTI
18.06.2024 u 19:19
0

NUKLEARNA OPASNOST NE JENJAVA: Zbog pretnji NATO-a, moguće izmene ruske nuklearne doktrine

Zbog pretnji NATO-a, moguće izmene ruske nuklearne doktrine

Rusija bi mogla da precizira neke parametre nuklearne doktrine zbog pretnji koje dolaze od strane NATO-a, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
Po njegovim rečima, međunarodna situacija ima tendenciju da se dodatno komplikuje.

„Iskustvo stečeno u poslednje vreme, između ostalog i tokom specijalne vojne operacije i analiza modela ponašanja kolektivnog Zapada u vezi specijalne operacije pokazuju da je neophodno precizirati neke parametre koji se odnose na situacije opisane u vojnoj doktrini kao takvoj i u Osnovama državne politike u oblasti nuklearnog obuzdavanja“, istakao je Rjabkov.

Kako je dodao, rad na tome je u toku. Rjabkov je istakao da ne može govoriti o bilo kakvim vremenskim okvirima kada će taj posao biti završen.
„U svakom slučaju, svi treba da shvate da toj temi pristupamo apsolutno odgovorno. Naši stručnjaci, koji su odgovorni za nuklearnu komponentu u vojnoj organizaciji Rusije, pre svega su usmereni na to da se taj posao obavlja sistematično i maksimalno odgovorno“, ocenio je ruski diplomata.
On je takođe obratio pažnju na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je rekao da su zemlje Alijanse pokrenule konsultacije o stavljanju nuklearnog oružja u stanje borbene gotovosti.

„U tome postoji element eskalacije i određene pretnje, ali ne u toj meri kako su neki mediji predstavili. Naglasio bih da NATO kao savez vodi sve agresivniju, provokativniju i neodgovorniju politiku u ruskom pravcu. Nesumnjivo, u NATO ima mnogo onih koji bi i dalje želeli da testiraju našu izdržljivost“, ocenio je on.

Po rečima diplomate, u Moskve ne reaguju uvek verbalno na različite provokacije, ali to ne znači da ih ne primećuju.
Rjabkov je takođe saopštio da su kontakti Rusije I SAD na spoljnopolitičkom nivou trenutno svedeni na apsolutni minimum.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter