Izvor: happy
01.02.2024 u 17:28
2

VRH MOSKVE PROGOVORIO O ORUŽJU SUDNJEG DANA: Raspoređivanje se odvija zbog velike OPASNOSTI

Diplomata je naveo da Rusija pokazuje maksimalnu odgovornost po pitanju raspoređivanja taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji

Rusija ne planira da svoje nuklearno oružje rasporedi u druge zemlje, osim Belorusije, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije, predstavnik Rusije u BRIKS-u Sergej Rjabkov na pres konferenciji nakon prvog zasedanja.

Diplomata je naveo da Rusija pokazuje maksimalnu odgovornost po pitanju raspoređivanja taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji.

-Raspoređivanje taktičkog nuklearnog naoružanja na teritoriji Belorusije se odvija u okviru suprotstavljanja sve agresivnijoj i sve opasnijoj aktivnosti Severnoatlantskog saveza na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, sprovođenju težnje Alijanse da nanese strateški poraz Rusiji, proširenju prakse zajedničkih nuklearnih misija NATO-a i još mnogo toga. Sa Minskom smo odlučili da rasporedimo nuklearno oružje u Belorusiji i to je u vezi sa linijom kolektivnog Zapada. Razlika između nas i NATO je velika, mi pokazujemo maksimalnu odgovornost, podvukao je zamenik ruskog ministra.

Rjabkov je pojasnio da Moskva i Minsk preduzimaju te akcije u okviru jedinstvene Savezne države koja ima zajednički bezbednosni prostor. Zajedničke nuklearne misije NATO-a se sprovode na teritoriji i u vazdušnom prostoru država koje su sebe „proglasile za nenuklearne zemlje u smislu Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja“.

-Sada zapadna grupa i njihovi američki podstrekači žele da tu praksu prenesu na Azijsko-pacifički region. To umnožavanje nuklearnih alijansi ili kvazi-alijansi u mnogim tačkama sveta je odraz agresivnosti, neprijateljstva prema mirnom razvoju onih zemalja koje se zalažu za jednakost, uzajamno poštovanje i postepeni put civilizacijskih kretanja, zaključio je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 25. marta 2023. godine objavio da će Moskva, na zahtev Minska, rasporediti svoje taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, kao i da je to slično tome što SAD već dugo rade na teritoriji svojih saveznika. Moskva je Minsku predala raketni kompleks „iskander“, koji može da nosi nuklearno oružje i pomogla je da se beloruski avioni modernizuju kako bi mogli da nose specijalnu municiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VRH MOSKVE PROGOVORIO O ORUŽJU SUDNJEG DANA: Raspoređivanje se odvija zbog velike OPASNOSTI”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter