Izvor: NOVOSTI
05.04.2024 u 08:34
0

ODBRANE VIŠE NEMA! AVDEJEVKA POSLUŽENA NA TACNI, IZVOLITE! UZMITE, MOLIM VAS: Ruske jedinice ušle u Terni; Kijev gubi i drugu liniju odbrane kod Avdejevke, Rusi napredovali u Berdičiju

RAT u Ukrajini – 771. dan. U Harkovu je u napadu ruskih dronova poginulo i ranjeno više osoba, dok je ruski PVO iznad Belgorodske i Tulske oblasti oborio više ukrajinskih dronova. Šef diplomatije Dmitro Kuleba zatražio je od NATO-a da Ukrajini prebaci sve sisteme "patriot" koji su dostupni u svetu. NATO, međutim, još nije doneo odluku o formatu buduće pomoći Kijevu. Mađarska ne namerava da učestvuje u NATO koordinaciji vojnih snabdevanja Ukrajine, poručuje šef diplomatije Peter Sijarto. Rusija planira da do kraja godine formira dve kombinovane armije i 30 formacija – 14 divizija i 16 brigada.

Oružane snage Ukrajine ponovo su snažno granatirale Donjeck i Gorlovku, jedna osoba je poginula, a ima i ranjenih. Ponovo su granatirana sela Belgorodske oblasti, bez žrtava. PVO je oborila 5 bespilotnih letelica iznad Belgorodske i Tulske oblasti.

 

ZELENSKI SE TRESE OD STRAHA! SAMO ČEKA KAD ĆE MU RUSI POKUCATI NA VRATA: Poboj moguć svakog časa, PADAJU UKRAJINSKI veliki gradovi jedan za drugim

Ruska vojska je, zauzvrat, udarila bespilotnim letelicama kamikazama
po objektima u oblasti Harkov. Pogođeni su punktovi za smeštaj osoblja, fabričke radionice u kojima su se čuvali dronovi i vršila popravka opreme, kao i železnički voz sa oklopnim vozilima NATO-a, objekti sistema PVO na Međunarodnom aerodromu Harkov i termoelektrana.

Na Hersonskom pravcu vode se pozicione borbe, Oružane snage Rusije suzbijaju pokušaje iskrcavanja grupa Oružanih snaga Ukrajine. VSU sistematski napada civile. Operateri dronova udarili su u automobil sa namirnicama, ubivši vozača, a zatim i putnika, i interventnu ekipu za popravke u Novoj Kahovki. Četiri mrtva.

Zaporoški front stoji. Došlo je do razmene vatre u oblasti Rabotino i Verbovoj, u okolini Mirnog. U južnom Donjeckom pravcu situacija je slična.

Na Donjeckom sektoru fronta vode borbe za Novomihajlovku. Oružane snage Rusije su napredovale nešto južnije od sela, a ukrajinske oružane snage se tvrdoglavo drže položaja u njegovom zapadnom delu. U Georgijevki je blago napredovanje, u Pervomajskom se vode teške borbe – uprkos oslobađanju Vodjanoja sa severa, ukrajinske oružane snage pružaju žestok otpor.

 

Na Avdejevskom frontu, u Berdičiju, ruske trupe drže uporišta u zapadnom delu i potiskuju ukrajinske oružane snage. U Semjonovki su ruske jedinice malo proširile zonu kontrole, Oružane snage Ukrajine stalno idu u kontranapad. Kada ruske jedinice preseku puteve snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine sa severa, Oružane snage Ukrajine će biti prinuđene da povuku svoje snage iz Berdičija i Semjonovke ka Očeretinu. U međuvremenu se bore svim silama. Oružane snage Rusije takođe proširuju zonu kontrole kod Vodjanoja i Tonjenjkojea, a borbe se već vode kod Netajlova i Umanskog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter