Izvor: tanjug
23.06.2022 u 18:18
0

OGLASIO SE PREDSEDNIK LITVANIJE: Zabrana tranzita u Kalinjingrad tiče se Rusije i EU

Predsednik Litvanije Gitanas Nauseda izjavio je danas da zabrana tranzita određene robe u Kalinjingrad nije stvar bilateralnih odnosa Vilnjusa i Moskve, već da se ta situacija tiče Evropske unije i Rusije.

ZAHAROVA OTKRILA KAKAV ODGOVOR MOSKVA SPREMA: Evo šta Litvanija može da očekuje nakon što je blokirala Kalinjingrad

– Litvanija ne uvodi sankcije sa svoje strane, mi jednostavno poštujemo pravila EU, primenjujemo sankcije u skladu sa ovim pravilima – poručio je Nauseda pre početka samita EU u Briselu, prenosi agencija RIA Novosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istovremeno, ukazao je da „verovatno postoji potreba da se razjasne ova pravila, ali i nakon toga će nastaviti da se pridržavaju sankcija“.

Vlasti Litvanije saopštile su 18. juna da od tog dana stupa na snagu zabrana tranzita robe pod sankcijama EU preko njihove teritorije ka ruskoj enklavi Kalinjingrad, a vest o zabrani objavio je na video snimku guverner regiona Anton Alikanov.

Na listi sankcija EU nalaze se ugalj, metali, građevinski materijali i napredna tehnologija, a Alikanov je saopštio da će zabrana obuhvatiti oko 50 odsto artikala koje Kalinjingrad uvozi.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter