Izvor: BSC Happy
09.02.2023 u 10:53
0

NEK POTVRDE TO I U PRAKSI: Šolc saopštio da Nemačka traži od svojih saveznika da što pre isporuče tenkove Ukrajini

Boris Pistorijus izjavio da će najavljena isporuka 14 tenkova "Leopard" Ukrajini biti izvršena pre kraja marta.

Nemačka pokušava da obezbedi da zemlje koje su ranije izjavile da su spremne da pošalju nemačke borbene tenkove „Leopard“ u Ukrajinu sada to učine, rekao je novinarima nemački kancelar Olaf Šolc.

– Nemačka daje veoma važan doprinos obezbeđivanju operativne podrške Ukrajini kao što je to činila u prošlosti. Sada pokušavamo da i ostali, koji su se ranije izjašnjavali da su spremni za snabdevanje tenkova, sada to potvrde i u praksi – rekao je Šolc pre početka samita EU, komentarišući snabdevanje Ukrajine borbenim tenkovima „Leopard 2“.

Ranije je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio da će najavljena isporuka 14 tenkova „Leopard“ Ukrajini biti izvršena pre kraja marta.

Nemački ministar odbrane otkriva: Mogli bismo da isporučimo Ukrajini bar jedan tenkovski bataljon u prva četiri meseca ove godine!

Takođe je najavio i dogovor sa nekoliko evropskih zemalja o zajedničkim isporukama 20-25 tenkova „Leopard A1“ do leta, i više od 100 do početka 2024. godine. Generalno, Nemačka planira da Ukrajini isporuči 178 tenkova prve generacije „Leopard“ i 14 tenkova „Leopard 2“.

Nemački ministar odbrane dodao je da će Nemačka i njeni saveznici isporučiti prvi bataljon tenkova „Leopard 2“ Ukrajini u naredna tri do četiri meseca.

Rusija je poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će sve pošiljke koje sadrže oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Lavrov je upozorio da se, kako Zapad isporučuje sve više oružja dugog dometa u Ukrajinu, geografski ciljevi specijalne operacije pomeraju sve dalje od sadašnje linije.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter