Izvor: Tanjug
15.12.2023 u 21:00
0

OPASNO UPOZORENJE RBJAKOVA: Rusija mora biti potpuno borbeno spremna u slučaju nuklearnog testa SAD

Rusija mora da bude u punoj borbenoj gotovosti u slučaju da Sjedinjene Američke Države odluče da izvedu nuklearne testove, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov u intervjuu za list „International Affairs“.

UKRAJINCI UBIJAJU SVOJE: Ukrajinski političar aktivirao bombe u seoskom veću, 26 povređenih(VIDEO/Uznemirujuće)

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova rekao je i da su Amerikanci jednostrano prekinuli dijalog s Rusijom o kontroli nuklearnog naoružanja, prenosi Tass. Prema njegovim rečima, „planovi i namere zapadne grupe, koju predvode SAD, potpuno su agresivne i militantne“.

„Mi im sudimo, ne prema njihovim rečima, već delima, i sami moramo da budemo spremni u svakom trenutku. Dodao bih, moramo da budemo borbeno spremni u krajnje pravom smislu te reči, ako bude neophodno. Taj pristup je u potpunosti primenljiv po pitanju obnove nuklearnih testova“, rekao je Rjabkov. On je izjavio da se Amerikanci varaju ako misle da bi „imalo smisla da pokušaju da testiraju snagu Rusije na tom polju“.

Snaga je u BRIKSKU

Više od 20 država bi želelo da se pridruži BRIKS-u, rekao je  Sergej Rjabkov. On je ‘ naveo da mnoge zemlje iz celog sveta pokazuju interesovanje za približavanje BRIKS-u sve do punopravnog članstva, napomminjući da se na tome mora raditi konstruktivno. „Ima dosta nacija koje bi želele da uđu u BRIKS, više od 20, ne računajući zemlje koje su zvanično objavile spremnost da uđu u asocijaciju 1. januara 2024. Ne znam nijednu međunarodnu strukturu ili organizaciju gde se rast članstva odvijao takvim tempom. Trenutno nemamo iskustva u radu proširenog BRIKS-a. To su pitanja koja se moraju rešiti u periodu ruskog predsedavanja“, rekao je Rjabkov, prenosi TASS. Rjabkov je takođe napomenuo da je pored Samita BRIKS-a u Kazanju planiran čitav niz događaja, uključujući ministarske sastanke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter