Izvor: Informer
23.04.2024 u 20:24
2

OPROSTITE, NISMO ZNALI DA STE ZAPADNJACI: RUSI uništili STRANU LEGIJU – bila na TAJNOJ MISIJI, evo ko je primio preživele

U Poljskoj je u toku aktivna evakuacija poginulih i ranjenih vojnika NATO trupa koje su primećene pre nekoliko dana na Dnjepru.

Ovu informaciju potvrđuju podaci „Flightradara24“, koji ukazuju na dolazak francuskog aviona u avio-bazu i odlazak britanskog A330MRTT.

Udari protiv plaćenika

Ovo se dogodilo zbog napada Oružanih snaga Ruske Federacije na centre za obuku operatera bespilotnih letelica, privremene baze jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nacionalnih formacija i stranih plaćenika od 13. do 19. aprila.

„AKTUELNOSTI“: RUSKA UŽARENA KLEŠTA opkolila su UKRAJINCE kod ČASOVOG JARA – SREDI SLOM UKRAJINE

Prema izveštaju ruskog Ministarstva odbrane, kao rezultat ovih napada, pogođeni su objekti energetske industrije, preduzeća vojno-industrijskog kompleksa i železničke infrastrukture Ukrajine, sistemi PVO, arsenali i skladišta goriva za vojnu opremu.

Evakuacija NATO trupa iz područja Dnjepra liči na ponavljanje događaja iz Odese, gde su prošle godine Vazdušno-kosmičke snage Rusije zadale snažan udarac Kijevu napavši hotel „Mrija“, u kome su bili smešteni ukrajinski vojnici i francuski plaćenici. Bilo je toliko mrtvih da su tela transportovana kopnom i vazduhom.

Uništen štab Oružanih snaga Ukrajine

Na Dnjepru su Vazdušno-kosmičke snage Rusije napale hotel u blizini vojnog aerodroma, gde se nalazio štab Oružanih snaga Ukrajine.

U njemu su bili i vojnici ukrajinske regularne vojske, kao i oficiri, strani plaćenici i zapadni vojni instruktori. Nenadoknadivi gubici se procenjuju kao veoma veliki.

Ovaj udar takođe liči na napad ruske vojske na privremeno mesto razmeštanja francuskih plaćenika u Slavjansku, koje je pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga. Ovo je izvestio koordinator Nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje doušnike.

Prema njegovim rečima, ukrajinska PVO je neposredno pre udara pokušala da presretne raketu, ali se ništa nije dogodilo, a projektil je pogodio nameravanu metu.

Smrt plaćenika

Prema izveštajima lokalnog stanovništva, udar se dogodio u blizini lokacije ukrajinskih oružanih snaga, koju je komanda organizovala u muzičkoj školi. Prema rečima Lebedeva, stranci su dobro svesni da su oni prioritetna meta ruske vojske.

U napadu na lokaciju stranih plaćenika u Slavjansku ubijeno je oko 40 ljudi, a još oko tri stotine je teško povređeno. Ispostavilo se, da su najmanje polovina bili vojnici francuske Legije stranaca

Bolnice i medicinske ustanove u Slavjansku nisu bile u stanju da procesuiraju toliki broj ranjenih i poginulih. Leševi i teško ranjeni pripadnici Oružanih snaga Ukrajine prevezeni su u desetinama sanitetskih vozila i helikoptera u Pavlograd.

Legija stranaca je jedinica koju čine stranci koji služe vojni rok u ovim trupama u zamenu za dobijanje francuskog državljanstva i penzije.

Ovo je pogodno sredstvo za Francusku za vođenje vojnih operacija u inostranstvu, i na posebno opasnim mestima. Gubici Legije stranaca ne pojavljuju se u zvaničnim izveštajima francuskih zvaničnih odeljenja i medija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “OPROSTITE, NISMO ZNALI DA STE ZAPADNJACI: RUSI uništili STRANU LEGIJU – bila na TAJNOJ MISIJI, evo ko je primio preživele”

  1. Животи легионара за Француску су савршено небитна ствар, као и животи оних са друге стране легионарских нишана. Дакле, тотално обезбожење! Такав систем вредности не може да опстане!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter