Izvor: INFORMER
27.05.2024 u 16:55
2

ORBAN SRUŠIO EVROPU! DONEO KLJUČNU ODLUKU O RUSIJI: Evropa na kolenima, slamaju ludačke planove Zapada!

Mađarska neće podržati 14. paket antiruskih sankcija, jer je u suprotnosti sa interesima države u energetskom sektoru, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

– U svom sadašnjem obliku, paket sankcija je potpuno suprotan ekonomskim interesima Mađarske i svakako bi ugrozio sigurnost njenog snabdevanja energijom. Prema tome, mađarska vlada neće prihvatiti ovaj paket sankcija u ovom obliku – poručio je Sijarto.

Kako je dodao, na današnjem sastanku Saveta ministara spoljnih poslova zemalja EU „pozitivno je ocenjena“ dozvola Kijevu da ispaljuje zapadno oružje duboko u Rusku Federaciju, kao i mogućnost da NATO zemlje zatvore nebo nad Ukrajinom, što predstavlja pretnju od svetskog rata.

– S ponosom i nadahnućem su govorili o predlogu da se Ukrajini omogući da koristi oružje koje isporučuju zapadne zemlje protiv ruskih ciljeva – ukazao je Sijarto i dodao da su neki to čak i „histerično zahtevali“.

Naime, zemlje G7 su se ranije složile da nastave sa uvođenjem sankcija ruskim izvorima prihoda, uključujući energetski sektor i rudarska postrojenja.

Ukrajinski vojni obveznici masovno beže iz zemlje

Sijarto je dodao da ukrajinski vojni obveznici beže iz zemlje, ne želeći da idu na front u sigurnu smrt.

– Vidimo kako Ukrajinci žele da pobegnu iz Ukrajine, da ne žele da odu na front i da se suoče sa sigurnom smrću – naglasio je Sijarto.

Prema njegovim rečima, sada nije u pitanju nedostatak naoružanja koje Zapad isporučuje Kijevu, već nedostatak ukrajinskog vojnog osoblja koje bi moglo da koristi ovo oružje.

Prethodno je zamenik mađarskog premijera Žolt Šemijen rekao da Mađarska neće izručiti Ukrajini svoje državljane koji su obveznici vojnog roka i da neće dozvoliti da budu poslati u smrt.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ORBAN SRUŠIO EVROPU! DONEO KLJUČNU ODLUKU O RUSIJI: Evropa na kolenima, slamaju ludačke planove Zapada!”

  1. Sramno za koju ukrainu se ratuje kad je narod izginuozalosno za decu koji su gordos svake zemlje kako neko nemoze da sprehi taj rat

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter