Izvor: Tanjug
24.03.2023 u 10:52
0

„OSIROMAŠENI URANIJUM JE KORIŠĆEN U AGRESIJI NA SRJ, NEKA KIJEV RAZMISLI DVAPUT AKO ŽELI DA GA UPOTREBI“: Medvedev upozorio Ukrajinu!

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev pozvao je danas Ukrajince da razmisle o tome da li žele da otvore Pandorinu kutiju, koristeći granate sa osiromašenim uranijumom koje su im isporučili njihovi zapadni saveznici

– Mislim da u ovom trenutku ljudi koji ostaju u državi Ukrajini razmišljaju o tome da li žele da se takvo oružje koristi. Oni su ti koji otvaraju Pandorinu kutiju. Oni to rade, ne obrnuto –  rekao je Medvedev.

On je rekao da iako takva municija nije klasifikovana kao nuklearno oružje, ona ipak može da stvori nuklearni otpad.

(NE)MILOSRDNI ANĐEO: Agresija i zločin NATO pakta!

Medvedev je ukazao na iskustvo njihove prethodne upotrebe tokom NATO invazije na Jugoslaviju 1999. godine.

– Za sada nema konačnih procena i to oružje nije zabranjeno. Ali dugoročne posledice mogu biti veoma teške, jer građani Srbije, stanovnici bivše Jugoslavije, sada beleže značajan porast kancerogenih bolesti na svojoj teritoriji –  kazao je on.

Prema njegovim rečima, jezgro sa osiromašenim uranijumom u tim projektilima izuzetno dobro probija oklop tenkova.

– Ali problem je u tome što i dalje stvara nuklearni otpad, a mi nemamo informacije koje bi tačno pokazale koliko je to opasno –  istakao je Medvedev.

BRITANIJA SNABDEVA KIJEV ORUŽJEM ZA MASOVNO UNIŠTENJE: Osiromašeni uranijum u municiji!

On se zapitao zašto se zove osiromašeni uranijum i naveo da je to zbog toga što je manje radioaktivan od drugih izotopa.

– Ali je ipak radioaktivan, i dalje proizvodi radioaktivni otpad –  dodao je Medvedev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter