Izvor: BSC Happy
23.03.2023 u 09:12
0

BRITANIJA SNABDEVA KIJEV ORUŽJEM ZA MASOVNO UNIŠTENJE: Osiromašeni uranijum u municiji!

Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli rekao je u sredu da nije bilo nuklearne eskalacije u ratu u Ukrajini nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin kritikovao Britaniju zbog snabdevanja ukrajinskim snagama municije za tankove sa osiromašenim uranijumom

Britanija je u ponedeljak potvrdila da snabdeva Ukrajinu municijom koja je sadržala osiromašeni uranijum.

Teški metal se koristi u oružju jer može lakše da prodre u tenkove i oklop zbog svoje gustine, između ostalih svojstava. 

URANIJUM U UKRAJINSKOM ORUŽJU: Moskva upozorava!

Ali Putin je u utorak osudio britanske planove da pošalju takvu municiju u Ukrajinu, rekavši da će Moskva biti primorana da odgovori u skladu sa tim jer takvo oružje ima „nuklearnu komponentu.

Pametno je rekao da je Rusija jedina zemlja koja govori o rastućem nuklearnom riziku i da je municija konvencionalna.

 – Nema nuklearne eskalacije. Jedina zemlja na svetu koja govori o nuklearnim pitanjima je Rusija. Nema pretnje za Rusiju, ovde se radi isključivo o pomoći Ukrajini da se odbrani –  rekao je Kleverli na predstavljanju britanske međunarodne tehnološke strategije.

Vredi se uveriti da svi razumeju da samo zato što se reč uranijum nalazi u naslovu municije sa osiromašenim uranijumom, to nije nuklearna municija, to je čisto konvencionalna municija.

KGB OTKRILA TERORISTIČKO ORUŽJE: Minsk sprečio još jedan napad!

Britanija je decenijama koristila osiromašeni uranijum u svojim granatama za probijanje oklopa i ne smatra da te metke imaju nuklearnu sposobnost.

.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter