Izvor: BSC Happy
23.03.2023 u 08:50
0

URANIJUM U UKRAJINSKOM ORUŽJU: Moskva upozorava!

Moskva upozorava da oružje koje se distribuira Ukrajini sa Zapada sadrži nuklearne komponente.

Rusija je zapretila eskalacijom napada u Ukrajini nakon što je britanska vlada objavila da će Ukrajini obezbediti vrstu municije za koju Moskva lažno tvrdi da ima nuklearne komponente.

Britansko ministarstvo odbrane je u ponedeljak potvrdilo da će Ukrajini obezbediti oklopne metke koji sadrže osiromašeni uranijum.

LUKAŠENKO UPOZORAVA: „Rusija može da dostavi Belorusiji municiju sa pravim uranijumom“

Takve metke su razvile SAD tokom Hladnog rata da unište sovjetske tenkove, uključujući iste tenkove T-72 sa kojima se Ukrajina sada suočava u svom pokušaju da probije ćorsokak na istoku.

Osiromašeni uranijum je nusproizvod procesa obogaćivanja uranijuma potrebnog za stvaranje nuklearnog oružja.

Metke zadržavaju neka radioaktivna svojstva, ali ne mogu da izazovu nuklearnu reakciju kao što bi to uradilo nuklearno oružje, rekao je nuklearni stručnjak i istraživač politike RAND-a Edvard Geist.

To nije sprečilo Ruse da u potpunosti upozore da metke otvaraju vrata daljoj eskalaciji. U prošlosti su sugerisali da bi rat mogao eskalirati do upotrebe nuklearnog oružja.

NESTALO 2,5 TONE URANIJUMA!: Libija u panici!

I britansko ministarstvo i Bela kuća odbacili su ruske optužbe. Ali municija nosi rizik čak i ako nije nuklearno oružje. Pogled na municiju sa osiromašenim uranijumom:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter