Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
28.07.2023 u 14:49
1

VETERAN NEMAČKE POLITIKE: „Neverovatno je da Nemci i dalje vode tako glupu politiku“

Ako je cilj američke politike bio da se Nemačka zavadi s Ruskom Federacijom, onda je taj cilj u velikoj meri postignut. Ovo je najveća greška aktuelne vlasti i zato bi bilo najbolje da ode što pre, istakao je bivši lider nemačkog SPD-a

Ne samo da Zapad nije bio zainteresovan da spreči rat u Ukrajini već su se Sjedinjene Države za isti pripremale decenijama, a kako bi osporile status Rusije na svetskoj sceni, smatra bivši lider nemačke Socijaldemokratske partije (SPD) Oskar Lafonten, čovek koji je zbog protivljenja ratnoj politici njegovog partijskog kolege, kancelara Gerharda Šredera i učešća Nemačke u NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999, napustio sve položaje.

„Sjedinjene Države su se pripremale za ovaj rat decenijama. Američki spoljnopolitički teoretičari, poput Henrija Kisindžera ili Zbignjeva Bžežinskog, odavno su isticali da će Ukrajina pod kontrolom SAD garantovati uklanjanje Rusije iz grupe svetskih sila. Ukrajina je samo bojno polje. Amerikanci se tamo bore protiv Rusa da bi osporili njen status na svetskoj sceni“, istakao Lafonten.

Na konstataciju novinara da većina država nije zainteresovana za produženje sukoba, niti za sankcije Rusiji, dok Nemačka nastavlja da isporučuje oružje, što će je pak dovesti do uništenja, rekao je da njegova zemlja vodi glupu politiku.

„Oni koji veruju da se ovaj sukob može rešiti povećanjem isporuka oružja, trebalo bi da se preispitaju sada, nakon što je prošlo više od godinu dana. Poginulo je na stotine hiljada ljudi. Ukrajina je sve više oštećena, što će se nastaviti, a kraj se ne nazire. Neverovatno je da Nemci i dalje vode tako glupu politiku, iako su u većem delu sveta izvukli prave pouke“, reko je veteran nemačke politike.

Devastacija industrijskog srca Evrope

Upozorio je zatim da zbog takve politike od nemačke privrede neće ostati ništa. Iznenađen je, kaže, da nemački industrijski krugovi ne zvone na uzbunu.

„Može se zaključiti da je udeo američkih kompanija u upravljanju nemačkom industrijom toliko velik da nije moguće prigovoriti. Govoreći o potrebi gašenja Severnog toka, Bajden je sugerisao da Amerikanci planiraju da unište ovu energetsku magistralu, ključnu za Nemačku, dok je (kancelar Olaf) Šolc stao uz njega nalik pretučenom psu“, živopisno je konstatovao Lafonten.

Imajući u vidu da je Nemačka industrijalizovana privreda, neophodne su joj konkurentne cene energije. Umesto jeftinih ruskih energenata, sukob u Ukrajini je doveo do toga da je njihova cena mnogo veća nego u SAD, dodao je on.

„Ako je cilj američke politike bio da se Nemačka zavadi s Ruskom Federacijom, onda je taj cilj u velikoj meri postignut. Jasno je da više nemamo dobre odnose s Rusijom. Ovo je najveća greška aktuelne vlasti i zato bi bilo najbolje da ode što pre. Greška je zasnovana na činjenici da je u trenu uništila ono što su brojne prethodne vlade kontinuirano gradile. Prema tome, Nemačka će ili potonuti na dno, ili će ovu vlast skinuti neka nove snage koja sve razumeju“, izjavio je Lafonten.

Kina na nišanu SAD

Političar je podsetio da je stalni element američke politike želja da ostane jedina svetska sila, tako da će neminovno doći u sukob s onima koji takođe žele da budu sila, poput Kine, Rusije, a uskoro i Indije.

„Osim toga, ako se Rusija i Sjedinjene Države zaista direktno sukobe, ceo svet će biti u plamenu. Takav rizik uvek postoji i dešava se i u vezi s ukrajinskim sukobom, jer nam je jasno da situaciju pomno prati Kina, koja je već indirektno uvučena u nju. SAD aktuelni rat u Ukrajini tretiraju kao pripremnu fazu za konfrontaciju s Kinom“, dodao je on.

Da je Kina na nišanu SAD potvrđuje i nedavni izveštaj RAND korporacije u kojem se navodi da sukob u Ukrajini treba prekinuti kako bi se Amerikanci pripremili za okršaj sa svojim glavnim protivnikom – Kinom.

Najpoznatiji među čuvenim „političkim unucima“ Vilija Branta, i suprug liderke Levice i inicijatorke Apela za mir (umesto slanja oružja nek progovori diplomatija) Sare Vagenkneht, smatra i da Nemci treba da brinu o sopstvenoj bezbednosti posebno u svetlu mogućeg panevropskog rata.

NEMAČKA DESNICA NIKAD POPULARNIJA! Alternativa za Nemačku sve bliža Hrišćansko-demokratskoj uniji!

„Evropa treba da povrati svoju nezavisnost i da okonča učešće u američkim ratovima širom sveta. Više se ne može poreći da je Kongres SAD pod kontrolom industrije oružja“, zaključio je Oskar Lafonten.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VETERAN NEMAČKE POLITIKE: „Neverovatno je da Nemci i dalje vode tako glupu politiku“”

  1. Sve je istina sto je rekao ovaj bivsi Njemacki politicar. Evropa treba da se osloboditi Americke okupacije I postane samostalna.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter