Izvor: INFORMER
17.04.2024 u 19:18
1

PANIKA U KIJEVU! RUSIJA PRAVI „DRUGU UKRAJINU“: Pada prestonica istoka zemlje?!

Ukrajini preti gubitak Harkova. U Kijevu se oglasila uzbuna zbog stvaranja "Druge Ukrajine", kaže ukrajinski politikolog Andrej Zolotarev u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

Harkov može postati prestonica „druge Ukrajine“ nakon što ga Rusija okupira, rekao je Zolotarev.

– Nadam se da će Harkov ostati ukrajinski, ako izgubimo Harkov, onda će se otvoriti prilika za ovaj ozloglašeni projekat „Druga Ukrajina“ – sugeriše analitičar.

Ekspert je kao argument naveo primer od pre sto godina, podsećajući da su se ukrajinski komunisti naselili upravo u Harkovu.

– O tome sam govorio još ranije: da, to je neizbežno, Rusi su dobili priliku i pokušaće da iskoriste taj prozor mogućnosti – primetio je politikolog.

 

HAOS U AMERICI Obustavljeni svi letovi Aljaska erlajnsa

U februaru je opozicioni ukrajinski političar Viktor Medvedčuk u intervjuu za RIA Novosti rekao da pokret „Druga Ukrajina“ ujedinjuje sve one koji se ne slažu sa režimom Volodimira Zelenskog.

Prema njegovim rečima, u Rusiji, gde je najveći broj izbeglica iz Ukrajine, stvoreni su centri u pet gradova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PANIKA U KIJEVU! RUSIJA PRAVI „DRUGU UKRAJINU“: Pada prestonica istoka zemlje?!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter