Izvor: Sputnjik
16.02.2023 u 13:52
0

PATRUŠEV O BAJDENOVOJ ČESTITKI SRBIJI: Licemerno predlaže Beogradu da pozove Rusiju na odgovornost za događaje u Ukrajini

Čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena Srbiji povodom Dana državnosti i ideja da se Rusija pozove na odgovornost zbog događaja u Ukrajini su licemerni, ocenio je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

– Obratili smo pažnju na čestitku koju je američki predsednik uputio Srbiji povodom Dana državnosti. U čestitiki se Beogradu licemerno predlaže da pozove Rusiju na odgovornost za događaje u Ukrajini i da podrži ukrajinski narod – rekao je Patrušev.

Pri tome je Bajden prećutao to da „Ukrajinci ginu upravo zbog krivice Zapada i SAD koji su izazvali sukob između dva bratska naroda“, dodao je Patrušev.

PATRUŠEV TVRDI DA JE VAŠINGTON UMEŠAO SVOJE PRSTE: Proizvodnja narkotika u Avganistanu porasla više od 40 puta!

Podsetimo, Bajden je u čestitki predsedniku Srbije, koja se nije pridružila antiruskim sankcijama Zapada, poručio da treba zajedno da „pozovu Rusiju na odgovornost“ zbog događaja u Ukrajini.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je juče da čestitku američkog predsednika Džozefa Bajdena srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije smatra nepristojnom i otvorenim pokušajem da se zemlja podvede pod uticaj SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter