Izvor: Novosti
16.05.2022 u 12:36
0

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU: Kremlj se oglasio zbog odluke Finske i Švedske, bezbednost Rusije na prvom mestu

Kremlj je zabrinut zbog odluke Finske i Švedske da uđu u NATO i izvršiće duboku analizu posledica, rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, prenose RIA Novosti.

RUSKI „BODEŽ“ SEČE NEBO IZNAD ODESE: Raketni udar izazvao ogromnu štetu, ima povređenih

– Već smo rekli da je za nas, naravno, ovo pitanje koje najpažljivije pratimo – prioritetno. Ima razloga za veoma duboku analizu mogućih posledica. Ne mislimo da će ulazak Finske i Švedske u NATO na ovaj način ojačati i unaprediti bezbednosnu arhitekturu na našem kontinentu – rekao je Peskov novinarima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Govoreći u ovom kontekstu o dešavanjima u Ukrajini, on je skrenuo pažnju na činjenicu da Rusija nema teritorijalne sporove ni sa Finskom ni sa Švedskom, dok bi Ukrajina „potencijalno mogla da postane članica NATO-a, a onda bi Rusija imala teritorijalni spor sa državom koji je deo alijanse koja nosi ogromne, ogromne rizike za ceo kontinent“.

RUSI OTKRILI SNAJPERSKO GNEZDO U MARIUPOLJU: Ukrajinci utekli, u žurbi ostavili svu opremu (VIDEO/FOTO)

Peskov je naglasio da je pitanje pristupanja Švedske i Finske NATO-u ozbiljno, „povećava našu zabrinutost, a mi ćemo veoma pažljivo pratiti kakve će biti posledice ovog pristupanja Finske i Švedske NATO-u u smislu primene, u smislu naše bezbednosti, koja se mora obezbediti apsolutno bezuslovno“.

– Pažljivo ćemo pratiti šta će se dešavati, pažljivo snimamo izjave. Bilo je izjava švedske strane da Švedska neće postavljati nijednu stranu vojnu bazu ili sistem naoružanja na svojoj teritoriji čak i ako je članica alijanse – dodao je Peskov.

On je napomenuo da Kremlj pažljivo prati i analizira situaciju u vezi sa izgledima za osiguranje bezbednosti Ruske Federacije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter