Izvor: Tanjug
29.06.2023 u 12:58
0

GDE JE SUROVIKIN? Evo kako PESKOV odgovara

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanja novinara o tome gde se nalazi general Sergej Surovikin, preporučio da se kontaktira ministarstvo odbrane, napominjući da predsednik Rusije Vladimir Putin, kao vrhovni komandant, sarađuje sa ministrom odbrane i sa načelnikom Generalštaba.

– Preporučujem da kontaktirate ministarstvo odbrane – rekao je Peskov, prenosi RIA.

Na pitanje da li se zna gde se Surovikin sada nalazi i da li Kremlj može da potvrdi izveštaje o hapšenju, on je naglasio da nema šta da kaže pored onoga što je već rečeno na ovu temu.

RAK RANA ZA KIJEV: MOSKVA sprečila DIVERZIJU – POTOPILA 6 ČAMACA i 30 MILITANATA (VIDEO)

– Što se tiče svih strukturnih jedinica u okviru ministarstva, molim vas da kontaktirate ministarstvo – naveo je Peskov.

Od završetka neuspele pobune paravojne grupe „Vagner“, Surovikin, koji je zamenik komandanta ruskih snaga u Ukrajini, nije se pojavljivao u javnosti. On je poslednji put viđen za vikend kada se pojavio na video-snimku na kojem je apelovao da se zaustavi marš ka Moskvi. Prethodno je „Njujork tajms“ objavio da je Surovikin unapred znao za pobunu, kao i da ruske vlasti proveravaju da li je on bio saučesnik, dok je portal „Moskou Tajms“ (Moscow Times) objavio da je Surovikin uhapšen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter