Izvor: Tanjug
20.06.2022 u 16:40
0

„POLITIZACIJA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE“ Ruzi nezadovoljni jer je sastanak G20 protekao u senci sukoba u Ukrajini!

Rusija je optužila neke članice Grupe 20 najrazvijenijih ekonomija sveta za politizaciju sastanka o globalnom zdravlju.

Sukob u Ukrajini zasenio je sastanke G20 ove godine, a Indonezija, koja trenutno predsedava G20, bori se da zadrži grupu ujedinjenom i odupire se pritiscima zapadnih članica da isključe Rusiju, navodi agencija Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Tražimo od naših kolega da ne politizuju zdravstvenu platformu G20 i da ostanu u okviru svog mandata i razgovaraju o zdravstvenoj zaštiti“, rekao je zvaničnik ruskog ministarstva zdravlja Oleg Salagaj, na sastanku ministara zdravlja G20 u indonežanskom gradu Džogukarta.

Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Australije i Kanade pozvali su Rusiju da prekine agresiju.

Zamenica sekretara američkog Ministarstva zdravlja, Andrea Palm, rekla je da je „rat u Ukrajini direktno u suprotnosti sa ciljevima zdravstvene zaštite G20 i njihovim ciljem promovisanja globalnog zdravlja“.

BORELJ SAOPŠTIO VAŽNE VESTI Ko god želi da kupuje rusku hranu i đubriva može to da čini slobodno i bez straha od sankcija, RUSI TVRDE SUPROTNO!

„Daleko od promovisanja globalnog zdravlja, Rusija je poremetila zdravstvene usluge, uništila zdravstvene ustanove i nastavila da napada zgrade u kojima se kriju nevini civili, uključujući decu“, poručila je Palm.

Na sastanku, Rusija nije bila u skladu sa većinom članica zbog svog opreza u vezi sa fondom vrednim više milijardi dolara, koji su zemlje G20 privremeno pristale da osnuju radi jačanja prevencije pandemije.

„Stvaranje takozvanog finansijskog posredničkog fonda nosi određene rizike“, poručio je Salagaj.

Rekao je da je neophodno da se obezbedi održivo finansiranje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za stvaranje kapaciteta u okviru nje za borbu protiv pandemija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter