Izvor: Tanjug
17.09.2020 u 02:23
0

POMPEO: Učinićemo sve da sankcije protiv Irana stupe na snagu!

Sjedinjene Američke Države će se obratiti UN kako bi se ponovo uvele sankcije Iranu sledeće nedelje i Vašington će učiniti sve što je portrebno kako bi te sankcije bile sprovedene, izjavio je danas državni sekretar SAD Majkl Pompeo.

– Sjedinjene Američke Države će učiniti ono što uvek rade. Preuzeće svoj deo odgovornosti…Ponovo ćemo se obratiti UN kako bi se ponovo nametnule sankcije kako bi stalni embargo na oružje stupio na snagu sledeće nedelje – izjavio je Pompeo u Vašingtonu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim kolegom Dominikom Rabom.

SAZNAJTE I OVO

MUK NA KIPRU! ZVEZDA PORAŽENA: Falćineli i Degenek koštali Zvezdu miliona

BROJKE PONOVO RASTU! Ovo je najnoviji korona presek

DOKTORKA DANICA GRUJIČIĆ O KORONI I VAKCINI: Ubeđena sam da se radi o nekoj vrsti BIOLOŠKOG ORUŽJA

DOKTOR KON OBJASNIIO ŠTA DA RADITE PO POVRATKU IZ INOSTRANSTVA: Smete i na posao ali pod ovim uslovima!

RUSKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI NAMERU AMERA: Evo kako su krenuli da ruše Lukašenka

Rojters podseća da je Pompeo 20. avgusta aktivirao spornu proceduru koja bi trebalo da bude sprovedena mesec dana posle, odnosno ovog vikenda, o uspostavljanju međunarodnih sankcija Teheranu.

Te sankcije su ukinute 2015. kada je Iran sklopio sa šest svetski sila Međunarodni sporazum i obavezao se da će se u zamenu za ukidanje sankcija odreći programa razvoja atomskog oružja.

Britanska agencija dodaje i da većina članica Saveta bezbednosti UN smatra da SAD nemaju pravo ponovnog nametanja sankcija Iranu jer su se 2018. jednostrano povukle iz Sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter