Izvor: TASS
30.05.2024 u 19:10
0

ZAHAROVA POTVRDILA AUTENTIČNOST IZVEŠTAJA: Rusija potvrđuje izveštaje da se Francuska sprema da pošalje trupe u Ukrajinu

Marija Zaharova je ukazala na dokumente koje je potpisao Aleksandar Sirski, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, a koji francuskim instruktorima daju zakonsko pravo da posećuju centre za obuku ukrajinske vojske.

Potvrđeni su izveštaji o tome da se Francuska sprema da pošalje trupe u Ukrajinu, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

„Stiže potvrda za izveštaje da se Francuska sprema da pošalje svoje trupe u Ukrajinu. Želim da istaknem da smo takve izveštaje objavili 3. aprila. Iako Pariz pokušava da sakrije umešanost svojih profesionalnih vojnika u sukob, Kijevski režim namerno promoviše takav razvoj događaja kako bi još jednom zatražio široku međunarodnu podršku i pojačao svoju neuspelu kampanju mobilizacije“, primetio je diplomata.

Zaharova je ukazala na dokumente koje je potpisao Aleksandar Sirski, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, a koji francuskim instruktorima daju zakonsko pravo da posećuju centre za obuku ukrajinske vojske.

„Sada bi Jelisejska palata trebalo da komentariše ovu informaciju umesto da se krije iza nejasnih formulacija“, naglasila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova. „Tehnički, takozvani instruktori su potrebni za usmeravanje raketa dugog dometa SCALP, koje je teško koristiti, na ciljeve“, dodala je ona.

Zaharova je naglasila da su Poljska i baltičke države takođe dale izjave o potencijalnom upućivanju trupa u Ukrajinu. „Ovo jasno daje do znanja da je njihov prvobitni plan u vezi sa Ukrajinom potpuno propao. Oni sada traže načine da nastave sa kampanjom“, objašnjava diplomata

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter