Izvor: Sputnjik
06.12.2023 u 07:41
0

POPLAVIĆEMO TUNELE HAMASA, KREĆE TREĆA FAZA OFANZIVE: IZRAELSKI VRHOVNI GENERAL najavio KONAČAN UDARAC!

Izraelska vojska: Počela treća faza kopnene operacije

Izraelske trupe su stigle do centra Kan Junisa, najvećeg grada u južnoj Gazi, nekoliko dana nakon što je Izrael proširio svoju kopnenu ofanzivu u toj palestinskoj enklavi. General-major Jaron Finkelman, šef Južne komande izraelske vojske, kaže da njegove trupe vode najteže borbe od početka kopnene invazije pre više od mesec dana.

„Mi smo u srcu Džabalije, u srcu Šejaje i od večeras, takođe u srcu Kan Junisa. Ovo je najintenzivniji dan bitke od početka kopnenog manevra, u smislu poginulih terorista, broja sukoba i upotrebe vatre sa zemlje i iz vazduha“, naveo je on u izjavi koju su prenele Izraelske odbrambene snage (IDF).

Načelnik generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga o navodima da Izrael planira da poplavi tunele Hamasa: To je dobra ideja

Načelnik generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Herci Halevi nazvao je danas „dobrom idejom“ navode medija da Izrael planira da poplavi mrežu Hamasovih tunela u Pojasu Gaze.

„Vidimo mnogo podzemne infrastrukture u Gazi, znali smo da će je biti mnogo. Deo cilja je da se uništi ova infrastruktura“, rekao je Halevi, komentarišući pisanje Volstrit džurnala da se Izrael priprema da poplavi Hamasov sistem tunela vodom iz Sredozemnog mora.

Načelnik generalštaba IDF je kazao da postoje različiti načini da se izraelska vojska izbori sa tunelima, prenosi Tajms of Izrael. „Neću govoriti pojedinostima, ali oni uključuju eksplozive za uništavanje i druga sredstva za sprečavanje operativaca Hamasa da koriste tunele kako bi naškodili našim vojnicima“, rekao je Halevi.

On je naveo da je svako sredstvo, koje izraelskoj vojsci daje prednost nad neprijateljem koji koristi tunele i lišava ga toga, „sredstvo koje procenjujemo da koristimo“.

„To je (potapanje tunela) dobra ideja, ali neću komentarisati njene specifičnosti“, poručio je Halevi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter