Izvor: Tanjug
28.06.2021 u 22:03
0

POTVRĐENO: Vidovdan je zvanični praznik Čikaga!

Grad Čikago je uvrstio srpski nacionalni praznik Vidovdan u zvanične praznike grada Čikaga, potvđeno je danas Serbijan tajmsu u kabinetu gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut.

NAJVAŽNIJE: 

GORI TERMOELEKTRANA „NIKOLA TESLA A“! Oglasio se EPS, evo o čemu se radi! (FOTO)

PIJANI POLICAJAC UPERIO PIŠTOLJ U RADULJICU! Reprezentativac Srbije mu OTEO oružje

NOVO IŽIVLJAVANJE NAD SRBIMA NA GAZIMESTANU: Specijalci uhapsili mladića koji je hteo da zaštiti monahinju

TENISKI KRALJ STARTOVAO NA VIMBLDONU: Novak dao Britancu set fore, pa ga samleo!

OVAKO SE SLAVI VIDOVDAN! Gazimestanom se ori, okupljeni narod na Kosovu Polju zapevao OVU pesmu! (VIDEO)

„Da, istina je, proglas koji je objavio Serbijan tajms je autentičan, kao i potpis naše gradonačelnice. Od danas, srpski Vidovdan je na listi zvaničnih praznika Čikaga, što je priznanje za veliki doprinos koji su Srbi dali životu i razvoju ovog grada u poslednja tri veka“, potvrdila za Serbijan tajms lična asistentkinja Lori Lajtfut.

Vest o proglašenju Vidovdana za praznik Čikaga, koju je Serbijan tajms jutros objavio, preneli su brojni mediji, a novinar BBC-ja je na Tviter nalogu apostrofirao Tanjug kao izvor te vesti navodeći da je ona netačna.

Proglas je u međuvremenu objavljen i na zvaničnom Tviter profilu grada Čikaga.

Ovim činom gradonačelnica Lora Lajtfut je veliki srpski praznik stavila na listu svega nekoliko nacionalnih praznika koji su na listi zvaničnih u gradu Čikagu, uz irski Dan Svetog Patrika, meksički Sinko de Majo (5.maj), poljski Pulaski dan i Portoritanski dan.

Kako Serbijan tajms navodi, veliku zahvalnost za ovo priznanje srpska zajednica duguje Martini Hone Tomašević, predsednici gradske vlade Čikaga, koja je u velikoj meri doprinela da se ovo desi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter