Izvor: AGENCIJE
29.02.2024 u 19:05
0

PRAVE STABILIZACIJU CENA: Rusija zabranjuje izvoz benzina na šest meseci

Na društvenim mrežama osvanuo je apel da se građani čuvaju manijaka koji presreće žene po Dorćolu, a kako saznaje Nova.rs iz MUP Srbije, zasad nije prijavljen nijedan slučaj napada, ali se radi na identifikaciji pomenute osobe.

Ruska vlada objavila je da od petka zabranjuje izvoz benzina na šest meseci, što je odluka doneta da se „stabilizuju“ cene na benzinskim pumpama na domaćem tržištu

 

VIKTOR IDE KOD DONALDA: Orban naredne sedmice u poseti Trampu na Floridi

Od 1. marta vlada uvodi privremenu zabranu izvoza benzina“, saopštila je ruska vlada.

Mera koja će biti na snazi šest meseci, do 31. avgusta treba da služi da se održi stabilna situacija na tržištu goriva tokom perioda povećane tražnje vezane za prolećne radove, posebno u više rafinerija, saopštila je vlada.

Zabrana se ne odnosi na isporuku u okviru međunarodnih međuvladinih sporazuma uključujući sa zemljama članicama Evroazijske ekonomske zajednice – Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Jermeniji, dodala je vlada.

Rusija je već imala takvu meru u jesen 2023. zbog porasta cena goriva na benzinskim pumpama, zbog čega se stalno smanjivala kupovna moć Rusa, već pogođena slabljenem vrednosti rublje zbog sankcija.

Rusija je 2023. godine proizvela 43,9 miliona tona benzina, prema zvaničnim podacima.

Finansijski priliv od prodaje nafte i naftnih derivata je neophodan za Moskvu u vreme kada je njena privreda okrenuta ka ratnoj da bi se podržala vojna ofanziva u Ukrajini.

Najnovija mera zabrane izvoza uvedena je dve nedelje pred predsedničke izbore.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter