Izvor: Kurir
12.04.2024 u 18:46
0

PRIZNANJE AMERIČKOG GENERALA PORAZNO ZA JASTREBOVE! Rusi su sad JAČI nego na početku rata, bez pomoći Kijev srlja u poraz!

General Kristofer Kavoli, koji je na čelu Evropske komande američke vojske i vrši dužnost vrhovnog komandanta NATO na kontinentu, rekao je u četvrtak američkim senatorima da Kijev "može da izgubi" ako presuši pomoć SAD.

– Poruka koju bih vam preneo je da je ruska vojska ponovo dostigla brojke koje je imala ranije – rekao je Kavoli komitetu Senata za oružane snage.

– Imaju neke praznine koje je proizveo ovaj rat, ali njihov ukupni kapacitet je i dalje veoma značajan i nameravaju da ga povećaju.

U pisanoj izjavi, Kavoli je takođe alarmirao senatore na činjenicu da ruska vojska ima još više ljudstva nego kada je započela rat u februaru 2022. godine.

– Moskva je takođe povećala broj svojih trupa sa 360.000 na 470.000 vojnika. Rusija rekonstruiše tu silu mnogo brže nego što su naše prve procene sugerisale – napisao je Kavoli.

– Vojska je sada zapravo veća, za 15 odsto, nego što je bila kada je počela invazija na Ukrajinu

General je senatorima da je Rusija takođe nadoknadila svoje velike gubitke tenkova na bojnom polju i da sada ima u Ukrajini isti broj tenkova kao i na početku rata.

Kavolijevo svedočenje je poslednje upozorenje o stanju rata u Ukrajini i vojnoj sposobnosti Rusije.

To dolazi dok raste pritisak na zakonodavce da „oslobode“ 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini koja je mesecima zaustavljena na Kapitol Hilu. Dom bi uskoro mogao da postupi po sopstvenom predlogu, dva meseca nakon što je Senat odobrio paket od 95 milijardi dolara za obezbeđivanje sredstava za pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu.

Kavoli je upozorio da Ukrajina i dalje „skoro u potpunosti zavisi“ od spoljne podrške kako bi se odbranila od Rusije, a posebno od SAD za artiljerijske granate i PVO rakete.

Ako se pomoć uskoro ne obnovi, rekao je, prednost bi prešla u ruske ruke. A ako uspe u Ukrajini, Rusija bi verovatno ugrozila druge zemlje istočne Evrope.

– Ozbiljnost ovog trenutka ne može se preceniti. Ako ne nastavimo da podržavamo Ukrajinu, Ukrajina bi mogla da izgubi – rekao je Kavoli.

– Dakle, postojaće mogućnost – verovatnoća – da će Rusija nastaviti sa agresivnim ponašanjem – rekao je on.

– Oni će sigurno biti ohrabreni. Oni sigurno grade vojsku koja će biti sposobna za to – rekao je on, govoreći o mogućem ruskom napadu na druge evropske zemlje posle rata u Ukrajini.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter