Izvor: RT
30.03.2024 u 10:00
0

KONAČNO ĆE CEO SVET ZNATI ISTNU! PRONAĐEN KRIPTO NOVČANIK TERORISTA IZ MOSKVE: U njemu stoji ko je NARUČILAC MASAKRA

Adresa novčanika je bila postavljena na Telegramu kanalu, povezanim sa "Glasom Horasana" (avganistansko krilo DAEŠ)

Otkriven je kripto novčanik koji su možda koristili naručioci i izvršioci terorističkog napada u koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“, kroz koji je prebačena suma novca koja odgovara polovini obećane nagrade teroristima.

Adresa novčanika je bila postavljena na Telegramu kanalu povezanim sa „Glasom Horasana“ (avganistansko krilo DAEŠ, terorističke organizacije zabranjene u Rusiji), koji je ranije imao bankovnu karticu izdatu u Sjedinjenim Državama.

Bivši administrator kanala „Glas Horasana“ Mavlavi_56 je tri puta pre terorističkog napada (18. marta i dva puta 20. marta) postavio post sa porukom – prikupljanje sredstava za pomoć porodicama i deci zarobljenih mudžahedina uz podatke tog istog kripto novčanika sa platforme „Tronsken“.

DOGORELO! SPREMNI SMO DA PREGOVARAMO O NOVIM GRANICAMA: ZELENSKI saopštio da odustaje od GRANICA IZ 1991! Evo šta je spreman da da RUSIMA

Na dan napada, u kripto novčaniku je registrovan vrhunac aktivnosti: pojavljivali su se i praktično odmah nestajali tokeni.

Sredstva su uplaćena i skinuta četiri puta: 325, 550, 550 i 1.100 dolara. Ako se saberu sve četiri transakcije dobija se 2.525 dolara (232.000 rubalja). Posle napada nije bilo transakcija.

Optuženi Faridun Šamsidin je nakon hapšenja rekao da su im za teroristički napad obećali pola miliona, a da je samo polovina prebačena na karticu.

Nakon dana napada, nijedna transakcija nije više obavljena.

Prethodno, ruski državni organi uhapsili su 11 lica povezanih sa terorističkim napadom na posetioce koncerta muzičke grupe „Piknik“ u „Krokus siti holu“.

Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 143.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

Direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov je izjavio da je kijevski režim direktno povezan sa organizacijom terorističkog napada islamista, a zapadne obaveštajne službe su doprinele pripremi napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter