Izvor: BSC Happy
02.02.2024 u 08:12
0

PROTEST POLJOPRIVREDNIKA: Traktori blokiraju glavne puteve u Evropi, dok francuski farmeri sprovode „opsadu Pariza“

Poljoprivrednici protestovali u sedištu EU u Briselu.

Hiljadu farmera traktorima blokiralo je centralne ulice u blizini Evropske četvrti, gde su zasedali lideri Evropske unije na vanrednom sastanku Evropskog saveta. Podmetnuto je i nekoliko požara. U Briselu je i reporterka Euronews Srbija, koja kaže da je trg oko Evropskog parlamenta blokiran i da poljoprivrednici nisu mogli da priđu do samog Evropskog saveta i Evropske komisije.

Na ulicama je i veliki broj policajaca, a poljoprivrednici su na taj trg stigli još sinoć i zato su tokom celog prethodnog dana stizale informacije da ljudi ne koriste automobile, da će ulice biti blokirane i da je neophodno da koriste metro ili voz. Stizala su i obaveštenja da građani izbegavaju čak i autobuse i tramvaje i da ih ne koriste jer su ulice blokirane.

Poljoprivrednici su došli i iz drugih evropskih zemalja. Ispred sedišta parlamenta su predstavnici Valonije i Flandrije, njihovih udruženja poljoprivrednika, kao i države Belgije, ali došli su i iz Italije, Španije, Francuske. Njihovi zahtevi i poruke su različiti, ali ono što je jedinstveno i oko čega su se ujedinili su nameti koji dolaze od Evrope, jer, kako kažu, za njih su preveliki i jednostavno ne mogu da snose sve troškove koji se od njih traže.

PROTEST POLJOPRIVREDNIKA BLOKIRAO BRISEL: Vatre na trgovima, traktori na ulicama, ROŠTILJ I PIVO

Policija je upotrebila vodene topove na demonstrantima. Protesti poljoprivrednika traju u isto vreme u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Belgiji.

I irski poljoprivrednici su počeli da protestuju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter