Izvor: Kurir
08.02.2024 u 19:43
36

PRVO OGLAŠAVANJE ZALUŽNOG POSLE SMENE: Evo šta je rekao bivši general

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razrešio je dužnosti glavnog komandanta vojske Valerija Zalužnog, a na njegovo mesto imenovao generala Aleksandra Sirskog.

– Sreo sam se sa generalom Zalužnim, zahvalio mu se na dve godine službe – napisao je Zelenski u postu u Telegramu na kojem je predsednik stajao zajedno sa Zalužnim.

– Razgovarali smo i ko bi mogao da se pridruži rukovodstvu Oružanih snaga. Sada je vreme za takvo resetovanje – dodao je Zelenski.

On je dodao i da je predložio Valeriju da ostane deo tima.

Oglasio se i ministar odbrane Rustem Umerov.

– Danas je doneta odluka o potrebi promene rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine. Iskreno sam zahvalan Valeriju na svim njegovim uspesima i pobedama – napisao je Umerov na Fejsbuku.

Zalužni je, uz predsednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog, objavio sličnu poruku, takođe sa zajedničkom fotografijom.

„Upravo smo se sastali sa predsednikom. Važan i ozbiljan razgovor. Doneta je odluka o potrebi promene pristupa i strategije“, napisao je Zalužnji.

„Izazovi 2022. godine se razlikuju od onih 2024. godine. Stoga, svi moraju da se menjaju i prilagođavaju novim realnostima. Da zajedno pobedimo“, dodao je Zalužni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

36 thoughts on “PRVO OGLAŠAVANJE ZALUŽNOG POSLE SMENE: Evo šta je rekao bivši general”

  1. I HITLER isto radio 1944,,a njegov vatreni sledbenik Zelenski dosledno sprovodi tu HITLEROVU doktrinu!! isto će proći,pacov Zalužni beži istim pacovskim kanalima kao njegovi prethodnici 1944-46god!! Neverovatno kako se istorija ponavlja

    0
    0
    Odgovori
  2. Moze on mijenjat koga hoce Ukraina ubrzo nestaje sa mape a Zelenski ce biti ubrzo strijeljan jer je pobijo milijone neduznih Ukrainaca
    Pobijoje sve mladw momke i oceve Ukraine
    Znaci javno strujeljanje njega i uzeg kruga oko njega.

    0
    0
    Odgovori
  3. Није важно шта је рекао Залужни после његове смене, важније је то да кад- год Зеленски изврши рокаду топови уђу у игру !

    0
    0
    Odgovori
  4. Brzo ce doc vrijeme da se sa pistoljagama ceraju oko to malo preostalih zgrada zeljenski i njegovi nazovi generali, ka na divlji zapad prije koi vijek . Bice ko prvi potegne taj ostaje ziv i bjezi u raspadajucu BARAKU ( evropsku uniju )

    48
    5
    Odgovori
  5. Zalužni nije „bivši general“. Nije mu oduzet čin, samo je smenjen sa dužnosti.
    A jeste vreme za resetovanje. Ukrajini treba pametniji predsednik države. Pod hitno.

    52
    3
    Odgovori
  6. Kakav celenski glavno komandojuci,on se razume u strategiju ko marica u kriv ku.Rusi ih drze na kocnicu sve,pa ih puste,pa opet pritisnu,ej ljudi koji je ovo vek,Čovek je stvoren da zivi,uziva u lepom,a ne da ratuje i da kriju lekove za teske bolesti

    0
    0
    Odgovori
  7. Samo Zelenskog da nam ne smene😂😂😂, on je vecan, narod voli glumca. Glas i jezik je promenio ,i sada je spreman da podpise Kraj, ali izgleda problem je sa generalom, koi nije spreman za kapitulaciju. Ali uvek ima zamena, pa neka traje koliko traje, ali se uvek nadju razumni ljudi, spremni na sve😂😉😎

    0
    0
    Odgovori
  8. Iscrpljivanje odugovlačenjem rata. To je američka taktika. Svaki dan iscrpljuje sve al najviše Rusiju. Kolaps u trgovinama, ogromni redovi… Rusija svaki dan gubi milijarde.
    Taktika je – ni naprijed ni nazad. Tamo se gine ali mnogo manje no ranije. Takav rat ruski narod dovodi u tešku depresiju i nestrpljenje. Mjeri se nexadovoljstvo građana za kratku tzv.“operaciju 3-4 dana“!
    Putin će sam da padne.

    0
    1
    Odgovori
  9. Iscrpljivanje odugovlačenjem rata. To je američka taktika. Svaki dan iscrpljuje sve al najviše Rusiju. Kolaps u trgovinama, ogromni redovi… Rusija svaki dan gubi milijarde.
    Taktika je – ni naprijed ni nazad. Tamo se gine ali mnogo manje no ranije. Takav rat ruski narod dovodi u tešku depresiju i nestrpljenje. Mjeri se nexadovoljstvo građana za kratku tzv.“operaciju 3-4 dana“!
    Putin će sam da padne.

    0
    1
    Odgovori
  10. Jedino svrsishodno resetovanje će biti kada ova marioneta od predsednika bude zamenjena i dođe neko normalan.Treba da sednu za zeleni sto i spasu što se spasiti može,ovaj bolesnik Zelenski je svoj narod i državu već prepolovio.

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter