Izvor: Kurir.rs
07.11.2022 u 15:35
0

PSIHOLOŠKI PRITISAK DOMINIRA: Ukrajinci snimili delovanje „termit mina“ po ruskim pozicijama! (VIDEO)

Ukrajinska vojska je i pre, a onda kako je krenuo rat počela sve intenzivnije da koristi rakete ispaljene iz višecevnih bacača raketa sa termit smešom, kao bi kod protivnika stvorila strah i nesigurnost.

BITKA KOD HERSONA: Pskovski VDV zaustavio prodor mehanizovanog bataljona Ukrajinske vojske! (VIDEO)

Na Donjeckom ove rakete se često koriste, a sad sa linije fronta stiže jedan takav snimak, iz Bahmuta na kome se vide ukrajinski vojnici izlaze iz rovova, uzimaju telefone i snimaju delovanje termit minama po ruskim pozicijama.

S druge strane Rusi tvrde da su Ukrajinci borbeno delovali po svojim prvim linijama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Osnovu ovih mina čini termit smešta oksida gvožđa i aluminijuma. Pri izradi ovih mina koristi se elektron legura aluminijuma i magnezijuma koja sagoreva zajedno sa termitom.

U pitanju su rakete kalibra 122mm 9M22S koja se lansira sa VBR BM-21 Grad.

Raketa 9M22S (9N510) se sastoji od 180 zapaljivih elemenata koji se pri izbacivanju zapaljuju pomoću punjenja za paljenje/izbacivanje od šest linearnih oblikovanih punjenja (LSC).

Zapaljivi elementi su zapravo čaše od magnezijuma ML-5 napunjene mešavinom tipa termita i upakovane u matricu, pri čemu svaki element ima vreme sagorevanja od najmanje 2 minuta.

Ukupna težina zapaljivih elemenata procenjena je na 5,9 kilograma. Bojeva glava 9M22S je obojena svetlosivo i ima crvenu traku.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter