Izvor: RT
23.04.2024 u 15:38
0

PUK’O K’O ZVEČKA: NEMAČKI LEOPARD izgužvan kao kanta ide u staro gvožđe – RUSI ga uz smeh odvukli sa FRONTA (VIDEO)

Iz Ministarstva odbrane Rusije navode da će specijalisti u remontnom zavodu zameniti gusenice i deo elektronike tenka u kratkom vremenskom periodu, nakon čega će biti odlučena o daljem transportu vozila

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak zaplenjenog tenka „leopard 2“, koji je iz zone SVO transportovan na teritoriju Rusije. Kako se navodi u opisu snimka, vozilo nemačke proizvodnje zaplenjeno je na Avdejevskom pravcu, a do remontnog zavoda u okviru grupe „Centar“ Oružanih snaga RF prebacile su ga jedinice za izvlačenje i popravku.

Izvlačenje vozila se odvijalo u dve faze. Prvo su inžinjerijske jedinice izvršile izviđanje područja oko tenka kako bi se obezbedila sigurnost ljudstva i opreme za izvlačenje, a zatim je pokrenut proces evakuacije oklopnjaka.

Iz ruskog MO navode da će specijalisti u remontnom zavodu zameniti gusenice i deo elektronike tenka u kratkom vremenskom periodu, nakon čega će biti odlučena o daljem transportu vozila.

ŠOJGU SAOPŠTIO UKRAJINSKE GUBITKE: Brojke o broju stradalih prosto su neverovatne, najavljuje dalje napade

Kako se može videti na objavljenom snimku, u pitanju je „leopard 2A6“ – najsavremenija varijanta kojom raspolaže ukrajinska vojska, a budući da je zaplenjen na Avdejevskom pravcu, pretpostavlja se da se do skoro nalazio u operativnoj upotrebi 47. mehanizovane brigade.

Zaplenjeni „leopard“ opremljen je dodatnim rešetkastim oklopom za zaštitu od kumulativnih projektila. Već na prvi pogled se može primetiti da su oštećenje pretrpele gusenice, nišansko-osmatračke sprave, cev topa, kao i sam rešetkasti oklop.

Takođe, na osnovu kadrova na kojima se vidi unutrašnjost nemačkog vozila da se primetiti da je prilikom susreta sa ruskom vojskom teško oštećen i enterijer tenka, na šta ukazuju doslovno spržene i otopljene komponente optoelektronskog bloka, topa i mehanizma za punjenje.

Boljom analizom tenka, specijalisti ruske vojske utvrdiće njegove prednosti i nedostatke, što će trupama na terenu poslužiti u slučaju da se u budućnosti ponovo susretnu sa nemačkim „mačkama“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter