Izvor: Sputnjik
17.02.2023 u 12:41
0

PUTIN ČESTITAO GASPROMU 30. GODIŠNJICU: Gas je bio i još dugo će biti najvredniji resurs za kojim će potražnja samo rasti

Gas je bio i još dugo će biti najvredniji resurs za kojim će potražnja samo rasti, ocenio je predsednik Rusije Vladimir Putin. 

– Konkretni zadaci, novi projekti ‘Gasproma’ razrađuju se na osnovu detaljne ekspertske analize i prognoze promena tendencija na globalnim tržištima, a ona govori da je gas bio i da će još dugo biti najvredniji resurs i stvarna aktiva i da će potražnja samo rasti – rekao je Putin na svečanosti povodom 30. godišnjice ruske kompanije.

Takođe, dodao je Putin, rast potražnje za gasom u budućnosti će biti najveći u Azijsko-pacifičkom regionu, uključujući Kinu.

PUTIN JE UVEK SPREMAN ZA DIJALOG SA LUKAŠENKOM: Vašington se verovatno neće odazvati pozivu

– Prethodnih 30 godina svetska potražnja za gasom se praktično udvostručila, u narednih 20, prema procenama eksperata, porašće još 20 odsto, a možda i više. U tzv. prelaznom periodu potražnja će biti ogromna. Pri tome više od polovine tog rasta će biti ostvaren u zemljama Azijsko-pacifičkog regiona, pre svega u Kini, imajući u vidu tempo rasta kineske privrede – rekao je on.

On je dodao da „Gasprom“ nastavlja da ide napred bez obzira na nelojalnu konkurenciju i pokušaje da se razvoj kompanije zaustavi. Pred kompanijom su sada, istakao je Putin, krupni zadaci u cilju reorganizacije logističkih maršruta.

Generalni direktor „Gasproma“ Aleksej Miler uverio je ruskog lidera da će gasa u Rusiji biti mnogo u narednim decenijama, a da je zalog tome – najveća resursna baza u svetu.

Posebno je istakao značaj Jamalskog centra za eksploataciju gasa.

Govoreći o radu kompanije na Jamalu, Miler je istakao da Rusija na Arktiku prednjači ispred svih i da joj tu nema ravnih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter