Izvor: RT.COM
22.05.2024 u 17:54
0

PUTIN NE PRAŠTA NIKOM: Još jedan viskorangirani ruski general uhapšen u istrazi za prevaru

Ruski vojni sud naredio je hapšenje general-majora Ivana Popova, bivšeg komandanta 58. armije, zbog navodne prevare velikih razmera, javilo je nekoliko medija.

TASS je otkrio hapšenje u utorak, pozivajući se na anonimne izvore za sprovođenje zakona. General se žali na hapšenje i „ne priznaje krivicu, jer nije kriv ni za šta“, rekao je agenciji njegov advokat Sergej Bujnovski.

Popov je navodno priveden prošlog petka, po nalogu 235. garnizonskog vojnog suda, navodi list Vedomosti. Tužioci navode da je bio umešan u zaveru za prevaru velikih razmera, uključujući građevinski materijal za vojna utvrđenja u Zaporoškoj oblasti.

Prema Telegram kanalu „Dva velika”, navodna prevara je uključivala 2.000 tona čelika koje je kupila vojna administracija regiona za izgradnju odbrambenih struktura duž linije fronta, u pripremi za ukrajinsku ofanzivu 2023. Neimenovani biznismen iz Krasnodarskog kraja navodno je prodao materijal na drugom mestu, prevarivši vladu za više od 100 miliona rubalja (1,1 milion dolara).

Popov je komandovao 58. gardijskom kombinovanom armijom, koja je branila deo Zaporoškog fronta sa centrom u Rabotinu, gradu za koji se ispostavilo da je glavni potiskivač ukrajinske ofanzive.

On je razrešen komande u julu prošle godine, nakon neuspele Vagnerove pobune – prema glasovnoj poruci koju je snimio za trupe, jer se žalio komandi na neadekvatnu podršku.

Popov je treći visoki vojni zvaničnik koji je priveden u poslednjih mesec dana zbog optužbi za nedolično ponašanje. Timur Ivanov, tadašnji zamenik ministra odbrane, uhapšen je 23. aprila pod optužbom da je primao mito u iznosu od milijardu rubalja u vezi sa građevinskim projektima. On se izjasnio da nije kriv.

General-potpukovnik Jurij Kuznjecov, načelnik Glavne kadrovske uprave, uhapšen je prošle nedelje i takođe optužen za primanje mita.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter