Izvor: KURIR
24.05.2024 u 09:03
0

PUTIN UZVRAĆA UDARAC: Ruski predsednik odobrio korišćenje američke imovine u Rusiji

Ruski predsednik potpisao je ukaz o nadoknadi štete od američkih antiruskih sankcija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je potpisao ukaz o proceduri za nadoknadu štete koja je naneta Ruskoj Federaciji i Centralnoj banci delovanjem Sjedinjenih Država.

Predsednik je odobrio korišćenje američke imovine u Rusiji, uključujući hartije od vrednosti, za nadoknadu, a njih će identifikovati pravna komisija.

Prema dokumentu, nosilac autorskih prava iz Ruske Federacije ima pravo da se obrati sudu sa izjavom o neopravdanom lišavanju prava na imovinu u vezi sa odlukom državnog ili sudskog organa SAD kao i o nadoknadi štete, navodi se u dokumentu.

U toj izjavi je potrebno da se navede procena štete.

Vlada mora u roku od četiri meseca da izmeni zakone neophodne za sprovođenje predsedničkog ukaza.

Evropska unija je odobrila korišćenje prihoda od zamrznutih sredstava Centralne banke Rusije za pomoć Kijevu, a kako je rekao ministar spoljnih poslova Češke Jan Lipavski, samo ove godine biće iskorišćeno do tri milijarde evra, od kojih će 90 posto otići ukrajinskoj vojsci.

OVE IZJAVE TREBA DA PROCENE PSIHIJATRI, MI SE TIME NE BAVIMO“ Poljanski oštro udario na Zapad – Hvata ih panika, obećanja su prazna

 

Na početku sukoba u Ukrajini, SAD i njihovi zapadni saveznici su zamrznuli 300 milijardi dolara vrednu rusku imovinu. Pretežan deo zamrznute ruske imovine se nalazi u EU, dok SAD drže samo mali deo. Međutim, Vašington je veoma agresivno zahtevao da se zamrznuta ruska imovina iskoristi za „obnovu Ukrajine“.

Zamrznutu imovinu Moskva ne može da koristi, ali ona i dalje pripada Rusiji.

Ukaz predsednika Rusije od 23. maja 2024. br. 442 objavljen je na portalu za pravne akte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter