Izvor: INFORMER
25.06.2024 u 09:56
3

PUTINOV SAVEZ STVARA JEZU U NATO! VELIKA VOJNA ORGANIZACIJA NA ČELU SA RUSIJOM: Neviđena histerija nakon poteza ruskog lidera, Zapad ne zna šta da radi!

Retorika Vladimira Putina o evroazijskoj bezbednosnoj koaliciji deo je plana Kremlja za stvaranje grupe zemalja bliskih Moskvi koje će se suprotstaviti Zapadu i NATO-u, objavio je Institut za proučavanje rata Procena think tanka iz Vašingtona usledila je nakon Putinove posete Severnoj Koreji, koja je, prema rečima jednog međunarodnog bezbednosnog analitičara za Newsweek, „produbila već dobar odnos između Moskve i Pjongjanga“.

Putin je izjavio da je Moskva spremna da razgovara o evroazijskim bezbednosnim pitanjima sa organizacijom SCO koju predvode Rusija i Kina, Zajednicom nezavisnih država (CIS) i Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU), kao i sa zemljama BRICS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika, Iran, Egipat, Etiopija i Ujedinjeni Arapski Emirati).

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na sastanku ministara spoljnih poslova u Almatiju u Kazahstanu rekao da Moskva planira formiranje“evroazijsku bezbednosnu organizaciju“ koja bi zamenila evroatlantski bezbednosni sistem.

DŽULIJAN ASANŽ JE SADA SLOBODAN ČOVEK Snimljen je kad se ukrcavao na avion, pogledajte kako sada izgleda

 

ISW navodi da je Lavrov verovatno mislio na nastojanja Moskve da poveća saradnju sa Asocijacijom država jugoistočne Azije (ASEAN) nakon Putinove posete Vijetnamu.

Američki think tank kaže da će Putin i njegovi zvaničnici verovatno pokušati da poguraju napore da se stvori koalicija „kako bi se postavili kao alternativa NATO-u“, dok će takođe pokušavati da „lažno prikaže zapadne zemlje kao pristalice Ukrajine“.

Ovo je deo plana Kremlja da uspostavi grupu koja može delovat„kao alternativa Zapadu i da potkopa NATO“, dodaje ISW.

Od početka rata, Putin pojačava pozive na borbu protiv onog što naziva „globalnim i ekonomskim političkim sistemom kojim dominira Zapad“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “PUTINOV SAVEZ STVARA JEZU U NATO! VELIKA VOJNA ORGANIZACIJA NA ČELU SA RUSIJOM: Neviđena histerija nakon poteza ruskog lidera, Zapad ne zna šta da radi!”

  1. Za sada je suviše mlak odaziv azijskih zemalja na koje Putin računa u cilju stvaranja vojne protivteže NATO- u. Za to će trebati dosta vremena, a Rusija će dotle biti na velikim iskušenjima.

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter