Izvor: AGENCIJE
24.06.2024 u 21:37
0

RADILI MU O GLAVI: Zelenski naredio „čistku“ državne garde nakon otkrića planova o atentatima

Predsednik Volodimir Zelenski rekao je šefu Ukrajinske državne garde da očisti svoje redove od onih koji je diskreditiraju nakon što su dvojica članova garde optužena za planiranje atentata na svoje nadređene. 

Državna sigurnosna agencija SBU prošli mesec objavila da je ulovila dvojicu pukovnika garde koji su navodno sarađivali s Rusijom na planu ubistva Zelenskog i drugih predstavnika vlasti uključujući šefa vojne obaveštajne agencije Kirila Budanova.

Ukrajinska garda štiti različite predstavnike Vlade.

Predstavljajući pukovnika Oleksija Morozova u ponedeljak, Zelenski je rekao da je njegov glavni zadatak da osigura da se agenciji mogu pridružiti samo oni koji budućnost vide s Ukrajinom. Bila je to njegova prva izjava na temu nakon što su agenti uhapšeni.

„I, naravno, agencija mora biti očišćena od svih koji nisu odabrali Ukrajinu za sebe ili diskredituju državnu gardu”, napisao je na Telegramu.

Zelenskij je smenio prethodnika Morozova, Serhija Ruda, u maju, dva dana nakon što je SBU uhvatio njene zaposlene optužene da rade za rusku sigurnosnu službu i da su joj otkrivali poverljive informacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter