Izvor: RT
17.10.2023 u 19:36
2

RAZGOVARALI NETANJAHU I PUTIN: Ono što je IZRAELSKI PREMIJER REKAO ŠOKIRALO čak I VELIKOG VLADIMIRA!!!

Ruski predsednik razgovarao je telefonom sa izraelskim premijerom o sukobu u Izraelu

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom sinoćnjeg razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao je da će Izrael nastaviti borbu u Pojasu Gaze sve dok Hamas ne prestane da predstavlja pretnju, saopštio je kabinet premijera.

„Uveče 16. oktobra premijer Benjamin Netanijahu razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Premijer je objasnio da je Izrael, nakon što su ga napale gnusne i okrutne ubice, ušao u rat pun odlučnosti i jedinstva, i da neće stati dok ne uništi vojni i administrativni potencijal Hamasa“, navodi se u saopštenju kabineta izraelskog premijera.

Ruski predsednik razgovarao je sinoć telefonom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom o kriznoj situaciji koja je nastala kao rezultat nagle eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, prenela je pres služba Kremlja.

Kako su naveli, Putin je tokom razgovora sa Netanijahuom potvrdio spremnost Rusije da nastavi da radi na okončanju palestinsko-izraelske konfrontacije.

„Ruski predsednik je izrazio saučešće porodicama i prijateljima preminulih Izraelaca, ističući njegovu oštru osudu akcija, čije su žrtve civilno stanovništvo, uključujući žene i decu“, navodi se u saopštenju.

Putin je obavestio izraelskog premijera o koracima koje je Rusija preduzela da pomogne normalizaciji situacije, pomogne u okončanju konfrontacije u regionu i njenom rešavanju mirnim putem i spreči dalju eskalaciju nasilja i humanitarnu katastrofu u pojasu Gaze.

Predsednik Rusije juče je obavio telefonske razgovore i sa liderom Irana Ebrahimom Raisijem, predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem, predsednikom Sirije Bašarom al Asadom i predsednikom Palestine Mahmudom Abasom.

Putin je kolegama sa Bliskog istoka rekao da se Rusija zalaže za prekid vatre i političko rešenje krize. Predsednik je istakao da osuđuje ubijanje civila i izrazio je saučešće porodicama žrtava obe sukobljene strane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “RAZGOVARALI NETANJAHU I PUTIN: Ono što je IZRAELSKI PREMIJER REKAO ŠOKIRALO čak I VELIKOG VLADIMIRA!!!”

  1. Zašto niko ne objašnjava kako su ti ljudi strani u pojas gaze, šta je to,tor, geto nužni smeštaj,gde je teritorija njihove otete države,dokle će žrtva da bude kriva onome ko je napravio žrtvu od nje. ???

    0
    0
    Odgovori
  2. E Gospodine Putin ovi pregovori ce jos dugo cekati, ovolika nadmenost i arogancija izraelskog premijera Netanjahua ne ukazuje da su otvoreni putevi za pregovore.
    Humanitarna kriza, ubijanje civila nazalist ne postoje u Izraelskom recniku kada su u pitanju Palestinci vec 75 godina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter