Izvor: Kurir.rs
23.01.2023 u 09:26
0

RJABKOV ZVANIČNO OTKRIVA PLANOVE: „Nova ambasadorka SAD u Rusiji dolazi u Moskvu narednih dana!“

Ugovorom se ograničava i broj raketa i teških bombardera na 800. Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je u januaru 2021. ugovor na pet godina, do 2026.

Nova ambasadorka SAD u Rusiji, Lin Trejsi, doputovaće u Moskvu narednih dana, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov. Rjabkov je rekao da trenutna situacija nije pogodna za određivanje novog datuma za sednicu rusko-američke konsultativne komisije o Sporazumu o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je postoje pomaci oko razmene zatvorenika sa SAD!

„Trenutna situacija je obeshrabrujuća za određivanje novog datuma, posebno imajući u vidu trend eskalacije u akcijama i retorici SAD“, naglasio je Rjabkov, preneo je TAS S.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prethodni ambasador SAD u Rusiji Džon Saliven, napustio je Moskvu nakon što mu je 4. septembra prošle godine završen mandat, a imenovan je za ambasadora u Rusiji u decembru 2019. godine. Poslednji sastanak konsultativne komisije o Novom START-u održan je u oktobru 2021. godine.

Rusija je početkom avgusta prošle godine saopštila da otkazuje američke inspekcije, predviđene na njenim vojnim lokacijama u okviru ugovora Novi START, navodeći da je to odgovor na američko sprečavanje sličnih ruskih inspekcija u SAD.

Ugovor Novi START potpisan je 2010. godine i ograničava arsenale dve zemlje na maksimum od po 1.500 nuklearnih bojevih glava, što je smanjenje od gotovo 30 odsto u odnosu na prethodni limit, određen 2002. godine. Ugovorom se ograničava i broj raketa i teških bombardera na 800. Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je u januaru 2021. ugovor na pet godina, do 2026.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter