Izvor: Informer
12.04.2024 u 17:01
3

RUSI IMAJU PORUKU ZA FRANCUZE IZ LEGIJE STRANACA: „Ne brinite, sve ćemo vas pobiti!“

Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi, čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrđenja.

Prvih 100 boraca francuske Legije stranaca prebačeno je u Slavjansk, u Donjeckoj Narodnoj Republici, objavio je Telegram kanal „Vojna hronika“.

Kako se navodi, predstavnici 3. pešadijskog puka francuske Legije stranaca stigli su u četvrtak na lokaciju 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Slavjansku. Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi, čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrđenja.

– Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u odbrani Slavjanska kada se linija fronta pomeri ka tom gradu – precizira se.

Ranije je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila da je komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi.

– Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno ‘prebacivanje’ na ukrajinsko pozorište vojnih operacija – otkrila je Zaharova.

Zamenik predsednika Državne dume Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV poručio je da će ruske snage uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu.

– Sve ćemo ih pobiti, ne brinite – rekao je Tolstoj na francuskom jeziku i dodao da Francuska mora da bude svesna posledica svoji oduka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “RUSI IMAJU PORUKU ZA FRANCUZE IZ LEGIJE STRANACA: „Ne brinite, sve ćemo vas pobiti!“”

  1. Pa izgleda Makron je za razliku od Zelenskog više uzima neka stimulativna sredstva iz straha od Rusa a iz istog razloga šalje legiju u Ukrainu da bi samog sebe hrabrio. No dobro vratiće se svi kući nažalost u ležećem položaju . Kada shvati Makron šta je uradio biće mu kasno da ispravi svoju gluost.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa izgleda Makron je za razliku od Zelenskog više uzima neka stimulativna sredstva iz straha od Rusa a iz istog razloga šalje legiju u Ukrajinu da bi samog sebe hrabrio. No dobro vratiće se svi kući nažalost u ležećem položaju . Kada shvati Makron šta je uradio biće mu kasno da ispravi svoju glupost.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter