Izvor: tanjug
06.08.2022 u 17:24
0

RUSI KRENULI U OFANZIVU Ukrajinci poručuju da su ključni ciljevi Bahmut i Avdejevka, kao i da se nastavljaju i raketni udari na druge gradove!

Ruske snage počele su napad na dva ključna grada u istočnom regionu Donjecka i nastavile sa raketnim udarima na druge ukrajinske gradove, uključujući i Nikopolj koji se nalazi blizu najveće nuklearne elektrane u Evropi, potvrdili su ukrajinski vojni i lokalni zvaničnici.

Gradovi Bahmut i Avdijevka smatraju se ključnim ciljevima ruske ofanzive na istoku Ukrajine, a analitičari potvrduju da ruske snage moraju da zauzmu Bahmut ukoliko žele da napreduju dalje prema regionalnim čvorištima Slavjansku i Kramatorsku, prenosi AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Na Donjeckom pravcu, neprijatelj vodi ofanzivnu operaciju, koncentrišući svoje glavne napore na pravcima Bahmut i Avdejevka. Neprijatelj u ofanzivi koristi kopnene snage i vojnu avijaciju“, navodi se u saopštenju ukrajinskog generalštaba objavljenom na Fejsbuku.

U ruskim artiljerijskim napadima u Donjecku u poslednja 24 sata je poginulo pet, a ranjeno 14 civila, objavio je danas na Telegramu guverner Donjecka Pavlo Kirilenko, rekavši da su dve osobe izgubile život u Poprosnom, a po jedna u Avdejevki, Soledaru i Pervomajskom.

ŠEFICA KANCELARIJE AMNESTI INTERNEŠNEL U UKRAJINI PODNELA OSTAVKU: Kritikovala kijevski režim zbog kršenja međunarodnog humanitarnog prava, pa naišla na oštru OSUDU ZAPADA!

Guverner istočne Dnjepropetrovske oblasti potvrdio je da su tri civila povređena nakon što su ruske rakete pale na stambeno naselje u Nikopolju, gradu na reci Dnjepar koiji se nalazi u blizini nuklearne elektrane Zaporožje koja je od početka rata pod ruskom kontrolom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter