Izvor: Alo.rs
01.12.2023 u 14:19
0

RUSI LANSIRALI OFANZIVU U ŠEST PRAVACA: Ovo će biti konačni udarac smrti

Ruske snage stežu obruč oko ukrajinskih teritorija i pitanje je vremena kada će odbrana negde popustiti.

Ruske snage u Ukrajini napadaju na šest pravaca na frontu i pokušavaju da povrate izgubljene pozicije, saopštio je danas Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske trupe, uz podršku avijacije, ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, a ukrajinski vojnici čvrsto drže odbranu, prenosi Unian.

Odbijeni su i ruski napadi u pravcu Kupjanska, Limana, Bahmuta i Zaporožja, a ukrajinske odbrambene snage nastavljaju ofanzivne operacije južno od Bahmuta, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da ukrajinske snage nastavljaju ofanzivnu operaciju u pravcu Melitopolja.

Ipak, ukrajinske snage kubure sa opremom i ljudstvom poslednjih meseci, a ruska ofanziva u šest pravaca možda zapravo i jeste isplanirana sa ciljem da se ukrajinska odbrana razvuče, kako bi se lakše pronašla u njoj slaba tačka.

Rusi već neko vreme intenzivno nasrću na Avdijevku, budući da ovaj gradić važi za simbol ukrajinskog otpora. Najverovatnije će se baš ovde voditi najvažnija bitka za nastavak čitavog sukoba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter