Izvor: HappyBSC
06.05.2022 u 22:04
0

„Rusi su iskoristili svoje PRIRODNO PRAVO na preventivni rat kako bi zaštitili svoje stanovništvo u Ukrajini“, „Država koja nema konsenzus celog njenog naroda nije država“

Večeras u emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY gostuju Ljubinka Milinčić, urednica „Sputnjika“ u Srbiji, Srđan Perišić – profesor geopolitike i prof. dr Miloš Laban.

O rusko-ukrajinskom sukobu danas u emisiji govore naši gosti. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

LAVROV sasuo ZAPADU u lice GORKU ISTINU: „Pokušavaju da IZJEDNAČE POBEDNIKE NACIZMA SA ZLOČINCIMA, a od nas da naprave glavne krivce za taj rat, DA NA SVAKI NAČIN IZBRIŠU NACIZAM!“

Ljubinka Milinčić, urednica „Sputnjika“ u Srbiji

O Putinovoj izjavi u vezi sa Kosmetom

-Uzrok je potpuno drugačiji. Nije bila ideja Putina da se pozove na Kosovo i tako prizna DNR i LNR, već da pokaže Zapadu koliko je licemeran. Hteo je da skrene pažnju da dvoličnost i dvostruke standarde.  Mi znamo da smo mi u sličnoj situaciji kao i nekoliko drugih zemalja u Evropi i ako ovo priznaju znaju da bi morali i u tim zemljama isto…Mislim da je Putinova izjava veoma zloupotrebljena u Evropi. Da smo u teškoj situaciji, jesmo…Mi znamo da su pritisci na nas veliki i ova situacija se koristi kako bi se izvršili još veći pritisci, ali mi smo tu da vodimo sopstvenu politiku – rekla je urednica u emisiji AKTUELNOSTI.

Ona je u emisiji istakla da ruske snage i Rusija poštuju Ženevskiu konvenciju i sva pravila ratovanja.

Osim toga, ona je u emsiiji navela da Ukrjaina je sastavljena od delova, teritorija drugih okolnih zemalja. Dodaje i da te zemlje i dalje pretenduju na Ukrajainu, da te aspiracije nisu umrle i da žele da povrate svoje neke istorijske teritorije koje su ušle u sastav moderne Ukrajine. Ističe i da ta solidarnost koju te zemlje navodno sada ispoljavaju prema Ukrajini, nije prava solidarnost, daleko je to od solidarnosti i na prvoj krivini će se to i pokazati. 

– Ovo je borba za pravednost, da svet bude drugačiji – dodala je urednica. 

Srđan Perišić, profesor geopolitike

– Od 2007. godine, od Minhenske konferencije, Putin i svi iz Kremlja upozoravaju šta se događa kada vojna infrastruktura NATO pakta se kreće prema ruskim granicama. Znači 15 godina Putin upozorava Zapad šta će se dogoditi ukoliko oni nastave iniko ga nije slušao. Radi se o jednoj nerazumnoj geopolitici Zapada da non-stop guraju Rusiju iz Evrope, a Ukrajina je za Rusiju „crvena linija“…2014. se desio državni prevrat i tada je faktički Ukrajina prestala da postoji. Zapad, SAD i pre svega Velika Britanija koji su srušili vlast u Ukrajini, formirali su ove vojnike koji imaju zločin samo u izgovorenim rečima, formirali su jednu ANTI-RUSIJU , a anti-rusija je „crvena linija“…Znači Putin već 15 godina govori šta će se desiti, niko ga nije slušao i evo to se sad dešava – istakao je profesor. 

– 8 godina Amerikanci, Britanci, pa i Kanađani učestvuju u pravljenju ukrajinske vojske. Postoje podaci da su već u oktobru prošle godine Ameriikanci i Britanci izvršili koncentraciju ukrajinske vojske u Donbasu sa 120.000 vojnika. Završena je koncentracija ukrajinske vojske i nacističke garde tamo sve pod komandom britanskih i američkih oficira. Isto kao i situacija 1995. godine u Hrvatskoj prema Srpskoj Krajini. To je ista matrica dešavanja, ali ovo ovde u Ukrajini je trajalo 8 godina. Ameriikanci i Kanađani su oduzeli misiji OEBS-a osmatračke uređaje, za posmatranje noću, jer se koncentracija vojnika dešavala tokom noći kako ostali članovi OEBS-a ne bi to videli. I ova naoružavanja Ukrajine od strane Amerike i Zapada, sve je to planiralo još prošle godine, ceo budžet za naoružavanje je planiran još prošle godine. Pa ko vodi ovde rat? Vode ga Ameriikanci i Britanci protiv Rusije na tlu Ukrajine – dodao je Perišić u emsiiji.

– Ovo je propagandni rat Zapada protiv Rusije. Propagandni rat je čak i većeg obima nego sam sukob u Ukrajini. U ovom medijskom ratu vidmo da Zapad to dominira, ali Rusiji to i ne smeta –  dodao je profesor.

– Kijevski režim- to je je američki režim. Prva vlada, legano izabrana, nakon rušenja na Majdanu je bila sastavljena od DESNOG SEKTORA, tj. od nacističkih formacija iz zapadne Ukrajine. Amerikanci su promenili ceo oficrski i podofcirski kadar i doveli te iz nacističkih partija i drugih paravojnih formacija. Onda su im Amerikanci i Britanci organizovali kijevski režim i službe bezbeznosti. Zelenski je samo jedna pokretna lutka, klovn i doveden je tu da bi glumio državnika – naveo je Perišić.

– Amerika je morala da nađe jedu ideologiju oko koje će se okupiti makar jedan deo Ukrajinaca da bi se suprotstavila Rusiji. Morali su da nađu način da formulišu ANTI-RUSIJU. Kako da prave ANTI-RUSIJU? Pa tako što će iz Drugog svetskog rata, iz zapadnog dela Ukrajine, da nametnu ideologiju, antirusku i anticivilizacijsku ideologiju – naveo je profesor.

Profesor dalje u emisiji navodi da Rusija ne uništava svoj narod. To je jedan narod. Dodaje i da Ukrajina, čakni kao  republika u Sovjetskom Savezu, pa ni posle 1991. godine kao samostalna država,  nije imala društveni konsenzus,  tu društvenu saglasnost da oni žele tu državu. Ističe da država koja nema konsenzus celog njenog naroda nije država.

Prof. dr Miloš Laban

– Ovde se radi o pripadnicima istog naroda. Ovo je poziv na bratoubilački rat. Jasno je šta Zapad gura iz kulisa. Zapad ne interesuje niko, ni Ukrajina. Njih samo interesuje iscrpljivanje Rusije kako bi ostvarili svoj cilj, to je pljačka ruskih prirodnih bogatstava i teritorijalnih prostora – istakao je profesor. 

-Ruske snage predstavlajju snagu dobra za mene, bar za sada, ali i na duže staze. Oni ne štede samo civile, nego i svoje vojnike, ali i neprijatelje. Ponašaju se ne samo u skladu sa Ženevskom konvencijom, nego i i kao prema nekome ko je obmanut o ciljevima toga što se dešava na teritoriji Ukrajine. Važno je istaći. Što se tiče naoružanja koje stiže u Ukrajinu i koje se isporučuje ukrajinskoj vojsci, činjenica je da je  cilj da se Ukrajini isporuči zastarelo sovjetsko naoružanje. Znači zadnja namera Amerike stoji iz toga. Kad se potroši to sovjetsko zastarelo naoružanje, onda će da kupuju novo od njih- dodao je Laban.

O svedočenjima građana i stanovnika o delima ukrajinske vojske

– Ta svedočenja pokazuju pravu istinu šta se događa na terenu, a ne samo onu istinu koju zapadna  propaganda nameće, a to je da se prećutkuje prirodno pravo, kada već ne funkcioniše međuanrodno pravo, Rusije da štiti njene građane na teritoriji Ukrajine. Rusija je iskoristila prirodno pravo na preventivni rat koji Izrael već 70 godina koristi da štiti sebe od terorista, vojničkih ugrožavanja itd. Druga stvar, Azovstalj je posebna priča gde se vidi šta je zapravo propaganda. Zapadna propaganda kaže kako su Rusi to opkolili, ne daju nikom da izađe, da se ljudi evakuišu itd. A Putin je lepo rekao da civili uvek mogu da se evakuišu, ali oni koji su ratovali, posebno pripadnici nacističkih bataljona treba da snose konsekvence – dodao je Laban.

– Predsednik Putin nije samo politički rukovodilac. On ima jedan izuzetan filozofski pristup svemu tome – dodao je.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter