Izvor: Tanjug
18.01.2023 u 21:59
0

RUSIJA IH RASKRINKALA: Nemačka i Francuska preko Minskih sporazuma tajno naoružavale Ukrajinu

Nemačka i Francuska iskoristile su sporazume iz Minska za tajno vojno jačanje Ukrajine, izjavio je danas na sastanku OEBS Foruma o bezbednosnoj saradnji Konstantin Gavrilov, šef ruske delegacije u bečkim pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja.

ODLUKA EVROPSKOG PARLAMENTA: Iranska Revolucionarna garda da se nađe na spisku terorističkih organizacija

-Građani evropskih država, SAD i Kanade moraju znati da su posrednici mirnog rešenja u Ukrajini – Nemačka i Francuska – koristili minski kompleks mera i Rezoluciju 2202 Saveta bezbednosti UN kao paravan za tajnu diplomatiju, usmerenu na antirusko vojno jačanje Kijeva, uz direktnu pomoć država članica NATO -rekao je Gavrilov.

Ruski diplomata takođe je istakao da je ova politika Berlina i Pariza „celu Evropu stavila na ivicu oružanog sukoba“.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 22. februara izjavio da Minski sporazumi više ne postoje nakon što je Moskva priznala samoproglašene republike DNR i LNR, ali je istakao da Rusija nije kriva za to.

Prema rečima ruskog predsednika, Minske sporazume uništile su aktuelne kijevske vlasti mnogo pre priznavanja DNR i LNR.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter