Izvor: informer
19.04.2024 u 18:43
2

RUSIJA JE NEPOBEDIVA: MMF se oglasio, njihov izveštaj šokirao je planetu

Ekonomija Rusije dokazala je svoju stabilnost u uslovima jakih zapadnih sankcija i premašila je očekivanja, navodi se u dokumentu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). U izveštaju se ističe da je nakon „relativno malog pada“ u 2022. godini, ruska ekonomija „premašila očekivanja“ po rezultatima 2023. godine.

MMF naglašava da uprkos sankcijama, obim izvoza ruske nafte ostaje „veoma stabilan“ i beleži nizak pad u poređenju sa periodom početka ukrajinskog sukoba, a uvedene sankcije dovele su do „transformacija“ ekonomije uz ulaganja u nove proizvodne kapacitete i rekordno nisku stopu nezaposlenosti uz istovremeni rast prihoda.

Fond je takođe poboljšao prognozu rasta ruske privrede za 2024. i 2025. godinu, očekujući povećanje BDP-a zemlje za 3,2 odsto u tekućoj godini i za 1,8 odsto u sledećoj (naspram 2,6 odsto i 1,1 odsto prema januarskoj prognozi).

U 2023. godini, rast ruskog BDP-a, prema procenama Fonda, iznosio je 3,6 odsto, što se poklapa sa procenom Rosstata

Pored toga, direktor Evropskog departmana MMF-a Alfred Kamer istakao je da se pitanje konfiskacije suverene imovine Rusije u korist Ukrajine može rešiti posebnim jurisdikcijama i sudovima, ali to predstavlja rizik po globalni monetarni sistem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “RUSIJA JE NEPOBEDIVA: MMF se oglasio, njihov izveštaj šokirao je planetu”

  1. Ako zapad konfiskert Rusku imovinu onda vise nijedna zemlja koja ima imovinu u zapadnim obveznicama nece biti sigurna i sve zemlje istoka moraju povuci svoju imovinu sa zapada.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako nastane otimacina i hajducija, nastaje anarhija koja direktno vodii u rat. U ovom slucaju, i rusija ima pravo da se naplacuje otimacinom, ???

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter