Izvor: Tanjug
01.01.2023 u 19:11
0

„RUSIJA NE POKAZUJE ZNAKE POPUŠTANJA“: Stoltenberg zabrinut, pozvao zapadne zemlje da pruže podršku Ukrajini

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da zapadne zemlje moraju biti spremne da pruže dugoročnu podršku Ukrajini, jer Rusija ne pokazuje znake popuštanja.

„NAŠE SNAGE SU SPREMNE I BUDNE“ Stoltenberg pozvao na uzdržavanje od eskalacije sukoba na KiM

Stoltenberg je za Bi-Bi-Si (BBC) rekao da će vojna podrška obezbediti opstanak Ukrajine kao suverene zemlje i naterati Rusiju da sedne i pregovara o prekidu rata.

Kako je rekao, ruska delimična mobilizacija, koja je počela u septembru, pokazala je da Moskva u ovom trenutku nema želju da okonča rat.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ukrajinske snage su imale zamah nekoliko meseci, ali znamo da je Rusija mobilisala mnogo više snaga, mnoge od njih su sada na obuci, kazao je Stoltenberg.

Dodao je da sve to ukazuje da je, kako je rekao, Rusija spremna da nastavi rat i pokuša potencijalno da pokrene novu ofanzivu.

– Sada moramo da pružimo podršku Ukrajini, uključujući i vojnu, jer je to jedini način da ubedimo Rusiju da mora da sedne i pregovara u dobroj veri i da poštuje Ukrajinu kao suverenu nezavisnu naciju u Evropi, poručio je on.

Stoltenberg je zaključio da ono što Ukrajina može da postigne za tim pregovaračkim stolom u potpunosti zavisi od snage na bojnom polju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter