Izvor: happy
20.02.2024 u 16:18
1

RUSIJA SE SPREMA ZA NOVI NAPAD! Evo gde su se uputili nakon Avdejevke, kreću na NOVE tačke

On je podsetio da su potpuno oslobođenje Donjecke i Luganske Narodne Republike primarni ciljevi specijalne vojne operacije

Ključne tačke za rusku vojsku nakon preuzimanja kontrole nad Avdejevkom su Ugledar, takozvano selo Njujork i aglomeracija Slavjansko-Kramatorsk, kaže politikolog i vojni ekspert Aleksej Živov.

Prema rečima stručnjaka, nakon što je Avdejevka zauzeta, potrebno je da se odseče izbočina kod Gorlovke. Pre svega, tu je takozvano selo Njujork, koje se nalazi severno od Avdejevke, kao i Slavjansko-Kramatorska aglomeracija, iz koje se neprijatelj mora postepeno istiskivati da bi bio odsečen.

„Što se tiče Ugledara, kroz njega prolaze komunikacione linije u pravcu južnog Donjecka, odnosno i ovo je izvesna izbočina. Ispada da smo već prišli Ugledaru levo i desno, sa jugozapada i istoka i treba da ga oslobodimo“, rekao je Živov.

On je podsetio da su potpuno oslobođenje Donjecke i Luganske Narodne Republike primarni ciljevi specijalne vojne operacije (SVO), koju je predsednik Rusije Vladimir Putin najavio pre dve godine.

Nastavljamo da se krećemo u okviru ovih ciljeva i zadataka. I Ugledar i Slavjansko-Kramatorska aglomeracija su upravo etape na putu oslobađanja Donjecke oblasti i uništenja najveće mreže utvrđenja i najmoćnije grupacije Oružanih snaga Ukrajine.

Istovremeno, ekspert je primetio da zauzimanje Ugledara i slovensko-kramatorske aglomeracije nije trenutna stvar, a za to će biti potrebno prevazići još mnogo međutačaka.

„Ne treba da vas fascinira uspeh Avdejevke, u smislu da se na Avdejevku jurišalo 132 dana, a ovo je bilo 132 dana snažnog koncentrisanog napada. Sada će naše trupe negde da izvrše izviđanje na snazi, da izvrše neku vrstu artiljerijskog udara, pogledaju nivo otpora, a onda će, kada se uoče slabe tačke u odbrani neprijatelja, napredovati“, zaključio je on.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane objavilo potpuno zauzimanje Avdejevke. Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua , naselje je bilo moćno odbrambeno središte ukrajinskih oružanih snaga.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSIJA SE SPREMA ZA NOVI NAPAD! Evo gde su se uputili nakon Avdejevke, kreću na NOVE tačke”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter