Izvor: Alo.rs
09.11.2023 u 17:46
0

RUSKA ARMIJA U KONTRANAPADU: NATO nastavlja da pomaže Ukrajini, ali su i dalje na kolenima

Ruske trupe su se fokusirale na napade u pravcu Avdejevke, Marjinke i Kupjanska, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

NOVA BIZARNA PRIČA O PUTINOVOM DVOJNIKU KOJU ZAPAD PLASIRA: Da li biste ikada poverovali da je ovo on? (VIDEO)

Rusija se povukla iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi, zaključenog na kraju Hladnog rata, u nameri da spreči potencijalni sukob između Istoka i Zapada. Holandija je poslala Rumuniji pet borbenih aviona F-16, koji će biti korišćeni za obuku ukrajinskih pilota u toj zemlji.

Ruske snage napreduju ko Kupjanska i Bahmuta, Avdejevka je okružena sa 3 strane; VSU pojačava napade na Dnjepru

U sektoru Kupjanska, borbe se nastavljaju kod Timkovke, gde su ukrajinske formacije izvele nalet dan ranije. Generalno, na liniji fronta nema značajnijih promena: ruski artiljerci gotovo neprekidno pucaju na VSU i pokušavaju da unište novouspostavljene pontonske prelaze preko reke Oskol.Oružane snage Rusije idu u kontranapad u pravcu Soledara. Prema nekim izveštajima, ofanziva se nastavlja duž cele linije fronta: i na severnom i južnom krilu Bahmuta. Prema još nepotvrđenim informacijama, Oružane snage Rusije uspele su da ponovo uđu u porušenu Klešćejevku, napredujući od železničke pruge nešto ka istoku.

Na Donjeckom pravcu, na severnom krilu Avdejevskog utvrđenog područja, Oružane snage Rusije ponovo vode borbe u blizini železničke pruge kod Stepovoja. Borci su uspeli da pređu put i sada se vode borbe na zapadnoj periferiji pomenutog naselja. Istovremeno, u toku je čišćenje zasada severno od Krasnogorovke. U međuvremenu, na južnom krilu, ruske trupe napreduju ka severu. Pored toga, nastavljaju se radovi na uništavanju utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine u mikrookrugu Himik na južnoj periferiji same Avdejevke.

Na sektoru Vremjevske izbočine nije bilo značajnijih promena: severno od Prijutnoga se nastavljaju pozicione borbe, kao i artiljerijski dueli duž cele linije dodira. Ruske bespilotne letelice love položaje i objekte Oružanih snaga Ukrajine u zoni fronta i pozadi.

Slična situacija se primećuje i na lokalitetu Orehov. Ipak, tokom dana VSU je pokušao da napadne odbrambene linije Oružanih snaga Rusije malim jurišnim grupama, uključujući i rejon Verbovoga – sve su uspešno otkrivene i pokrivene artiljerijskom vatrom. Pored toga, stranke su aktivno koristile i dronove kamikaze i helikoptere.

U pravcu Hersona, ruske trupe nastavljaju sa udarima na jedinice VSU ukopane u centru Krinoka, kao i na ostrvu Frolov, preko kojeg se snabdeva grupa Oružanih snaga Ukrajine na levoj obali Dnjepra. Ukrajinske formacije aktivno koriste daljinsko miniranje.

Istovremeno, marinci VSU su ponovo pokušali da upadnu u palisade južno od Krinoka, ali su pripadnici Oružanih snaga Rusije uspeli da ih spreče u daljem prodoru. Pored toga, javljeno je da su zapadno odatle ukrajinske oružane snage uspele da se stvore uporište na ostrvima kod Pojmia, Pesčanovke i Podstepnog – moguće je da će u narednim danima ukrajinske jedinice ponovo pokušati da napreduju u ovoj oblasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter