Izvor: RIA NOVOSTI
13.05.2024 u 16:50
0

SA NJEGA NAPADAN BELGOROD RUSI GA SRAVNILI SA ZMELJOM: Oružane snage Rusije su udarile na aerodrom u Mirgorodu

Ruske oružane snage napale su vojni aerodrom u gradu Mirgorodu u Poltavskoj oblasti, koji je korišćen za napade na Belgorod, rekao je za RIA Novosti koordinator NikolajevskE oblasti Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje saborce.

„Kasno uveče 12. maja, grad Mirgorod, Poltavska oblast, zadobio je dva udara, prvi je bio u 20:40 i pogodio je vojni aerodrom na jugoistoku grada. Eksplozija je opisana kao snažna, snažna eksplozijski talas“, rekao je sagovornik agencije.

TAKTIKA IZ VIJTNAMA: Primorani su da krenu u akciju „Divlja lasica“, staru američku taktiku!

Prema podacima podzemlja, ovaj aerodrom je ukrajinska avijacija koristila kao odskok tokom nedavnih napada na Belgorod i Donbas , a na njemu je stacionirana 831. brigada taktičke avijacije.

„Drugi udarac je zadat u 21.20, prema opisu lokalnog otpora, pogodio je u istom pravcu, ali je bio mnogo snažniji i sa detonacijom“, dodao je Lebedev.
Posle drugog napada, kako je rekao, stanovnici Mirgoroda su videli do deset kola hitne pomoći koja su se vozila ka aerodromu sa trepćućim svetlima, ali bez sirena.

On je napomenuo da je nakon prvog udara, mikrookrug Promišleni, koji se nalazi iza pruge prema aerodromu, bio potpuno blokiran od strane vojske. Posle drugog štrajka, lekari koji su bili kod kuće dobili su obaveštenje o potrebi hitnog odlaska na posao.

„Prema preliminarnim podacima, na meti je bila grupa veoma važnih vojnih zvaničnika“, dodao je tajnik.
Belgorod je u nedelju bio pod masovnim granatiranjem ukrajinskih trupa, pri čemu se ceo ulaz srušio usled direktnog pogotka granate na desetospratnu stambenu zgradu u ulici Ščorsa.

Otprilike sat i nešto nakon udara došlo je do drugog urušavanja – pali su potkrovlje i krov koji se nalazi iznad uništenog ulaza. Zbog toga su tri spasioca zadobila povrede različitog stepena. Ukupno je umrlo 15 ljudi.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage Ukrajine gađale su Belgorod raketama Točka-U i MLRS granatama. Fragmenti jedne od oborenih raketa Točka-U oštetili su stambenu zgradu.
Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak povodom terorističkog napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter