Izvor: INFORMER
27.05.2024 u 21:20
0

SAD izvele probu rata sa Kinom, ono što je simulacija pokazala zabrinulo je sve u Vašingtonu!

.Sjedinjene Države se aktivno pripremaju za mogući sukob sa Kinom, tvrdi Vol Strit Žurnal. Američki list je naveo da su tokom maja američki i filipinski marinci u toj funkciji izveli vežbe na malim ostrvima u blizini Tajvana.

Publikacija ističe da su vežbe bile „na teško dostupnim, udaljenim mestima“, kao i da su otkrile mnoge probleme. Jer, neka od tih ostrva imaju avionske piste, a druga imaju samo male heliodrome. Neka „udaljena područja“ nemaju ni puteve dovoljno široke za prevoz radarskih stanica i raketne baterije.

Žurnal ukazuje da je ipak najveći problem to što američka i filipinska vojska nemaju male brodove za premeštanje marinaca i njihove opreme između ostrva. Štaviše, da su planovi za proizvodnju takvih brodova odloženi, a njihova izgradnja još nije počela.

Vojni vrh SAD je pritom svestan da su helikopteri za Kineze „vidljiviji“, a još nose znatno manje tereta. List pored toga upozorava na „kineski impresivni raketni arsenal, ali i na dronove svih klasa i veličina što posebno izaziva zabrinutost“.

Podsetimo, sredinom maja britanska novinska agencija Reuters objavila je da su američka i tajvanska mornarica u aprilu izvele „zajedničku neformalnu vežbu na Pacifiku„. U tu vežbu je bilo uključeno šest ratnih brodova sa obe strane, uključujući fregate i brodove za snabdevanje i podršku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter