Izvor: Klix.ba
01.06.2020 u 16:30
0

ŠEF BOLNICE U MILANU: Virus slabi, klinički više ne postoji u Italiji!

Italijanski lekar Alberto Zengriljo, šef bolnice San Rafaele u Milanu u Lombardiji koja je bila epicentar zaraze, rekao je da koronavirus slabi te da je mnogo manje smrtonosan.

„U stvarnosti, virus klinički više ne postoji u Italiji. Brisevi koji su rađeni u proteklih desetak dana pokazali su virusno opterećenje u kvantitativnom smislu koje je bilo apsolutno minimalno u odnosu na briseve pre mesec ili dva“, rekao je Zangriljo za televiziju RAI.

Italija je treća na listi zemalja sveta kada je reč o broju smrtnih slučajeva. Od 21. februara je koronavirusom zaraženo 233.019 ljudi, a umrlo je 33.415 osoba. Međutim, broj novozaraženih i umrlih opada od maja, a Italija polako ublažava mere.

OVO MORATE ZNATI

NOVI PODACI O POMOĆI OD 100 EVRA Ovo svakako morate znati!

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U SURDULICI: Ubio ljubavnicu, muža pregazio autom pa sebi presudio!

„SNAGA OKTANA“ PONOVO VOZI: Jelena i Ivan u novom ruhu!

ZGODNI SAVAŠ IZ HIT SERIJE „MERJEM“: Ja sam vaš Balkanac

USKORO ANĐELA I MARKO! NOVA EMISIJA NA HAPPY TV – „SABOTAŽA“!

Zangriljo je rekao da su neki eksperti previše zabrinuti zbog drugog talasa zaraze te da političari trebaju uzeti u obzir novu realnost.

Vlasti još uvek pozivaju na oprez te tvrde da je još uvijek prerano proglasiti pobjedu.

Drugi ljekar iz sjeverne Italije također kaže da je virus oslavio.

„Snaga koju je virus imao prije dva mjeseca danas nije ista. Jasno je da je koronavirus danas drugačiji“, istakao je Matteo Bassetti, šef klinike za infektivne bolesti u bolnici San Martino u Genovi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter