Izvor: novosti
18.06.2024 u 22:14
0

ŠEF NEMAČKIH BEZBEDNJAKA TVRDI: Ukrajina postala tranzitna tačka za teroriste

TEerorsitička grupa DAEŠ (Islamska država) u provinciji Horasan iskoristila je Ukrajinu da dovede svoje pristalice u zapadne zemlje, izjavio je rukovodilac nemačke Agencije za ustavnu zaštitu, zaduženu za obaveštajne podatke Tomas Haldenvang.

-DAEŠ je uspeo da prebaci svoje pristalice u zapadnu Evropu, verovatno preko talasa izbeglica iz Ukrajine, rekao je on na konferenciji za novinare posvećenoj izveštaju Agencije za 2023. godinu.

Prema njegovim rečima, Berlin zajedno sa evropskim kolegama pomno prati taj proces i sprečava moguće terorističke napade

DAEŠ u Horasanu je trenutno najopasnija od postojećih terorističkih grupa, koja smatra uzorom terorističke napade u pariskom pozorištu „Bataklan“ ili u briselskom metrou, ocenio je Haldenvang.

On je na konferenciji upozorio na jedan od potencijalnih scenarija za napad.

-Pretnje mogu da dođu od džihadista koji deluju sami ili u malim grupama, ali koordinisani napadi velikih razmera, poput nedavnog napada u Moskvi, takođe su mogući scenariji, upozorio je Haldevang.

S tim u vezi, ministar unutrašnjih poslova Nensi Fezer, koja je prisustvovala konferenciji, saopštila je da u Nemačkoj trenutno ima oko 27 hiljada sledbenika radikalnog islamizma.

Haldevang je ranije saopštio da je opasnost od terorističkih napada u Nemačkoj sada znatno veća nego prethodnih godina, delimično i zbog situacije na Bliskom istoku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter