Izvor: happy
06.02.2024 u 10:30
0

SIGURNO GA NE BI PREPOZNALI: Interent se usijao od snimka Džozefa Bajdena iz mladosti, kontrovereze i smrt pratile ambicioznog Delaverca

Internetom kruži snimak američkog predsednika Džozefa Bajdena s početka njegove političke karijere, kada je bio jedan od najmlađih senatora u SAD.

Na snimku se može videti Bajden, kao harizmatični tridesetogodišnji senator iz Delavera, tokom jedne rasprave na Kapitolu.

Bajden je za senatora prvi put izabran 1972. godine i sedmi je najmlađi član gornjeg doma američkog Kongresa u istoriji SAD.Trideset godina, kolika je ustavom propisana starosna granica za ulazak u Senat, napunio je manje od dve nedelje nakon izbora.

Početak njegove karijere u Senatu obeležila je, međutim, velika porodična tragedija. U decembru 1972, manje od mesec dana pre nego što je položio zakletvu, njegova supruga Nila i jednogodišnja ćerka Ejmi poginule su u saobraćajnoj nesreći, dok su sinovi Bo i Hanter bili teže povređeni.

Bajden je razmišljao da zbog nesreće podnese ostavku na funkciju senatora, ali ga je vođa demokratske većine u Senatu Majk Mensfild ubedio da ne odustane. Odlučio je ipak da svakog dana putuje 90 minuta vozom iz Delevera u Vašington, kako bi mogao da se stara o svojim sinovima.

Tragedije i kontrovereze ga nisu ni kasnije zaobilazile. Naime njegov prvenac Bo Bajden velika nada Demokratske stranke preminuo je od karcinoma 2015 godine. Bajden je takođe imao muke i sa mladjim sinom Hanterom koji nikako da ispliva iz skandala koji ga godinama prate. Nakon borbe sa zavisnošću od narkotika mlađi sin Američkog predsednika suočava se sa novim prtoblemima

Problemi sa kojima se suočava Hanter Bajden, jedini preživeli sin predsednika Džoa Bajdena, nagomilavaju se i ne pokazuju znake da će nestati. U julu je izgledalo da je 53-godišnjak spreman da reši poreske i optužbe za oružje protiv njega i izbegne zatvorsku kaznu u sporazumu o priznanju krivice sa tužiocima. Ali dogovor se raspao na sudu, a čovek koji je vodio saveznu istragu o njegovom navodnom nedelu kasnije je optužio Hantera za oružje.

Njegov otac je trezvenjak, ali Hanter je počeo da pije kao tinejdžer i priznao je da je zloupotrebio kokain kao student. Bio je na rehabilitaciji i van nje. Godine 2013. prijavio se za rezerve američke mornarice i položio zakletvu pred svojim ocem – tada potpredsednikom – na ceremoniji u Beloj kući. Ali prvog dana u pomorskoj bazi, bio je pozitivan na kokainu i otpušten je, zbog čega je kasnije rekao da ga je „osramotilo“.DNK testom iz 2019. godine utvrđeno je da je on „biološki i zakonski otac“ deteta koje je rodila Lunden Aleksis Roberts, egzotična plesačica iz Arkanzasa.

Čak i pre nego što je okončan njegov raskid sa gospođom Buhle, Hanter je stupio u vezu sa udovicom svog brata, Hali Bajden.

Oko dve godine su se povezivali zbog zajedničke i „veoma specifične tuge“ zbog svog gubitka, rekao je on za Njujorker.

Čak i pre nego što je okončan njegov raskid sa gospođom Buhle, Hanter je stupio u vezu sa udovicom svog brata, Hali Bajden.
Poslednjih godina mnogo se govorilo o Hanterovim stranim poslovnim interesima dok je njegov otac bio potpredsednik.

Godine 2013. preuzeo je mjesto u osnivačkom odboru BHR-a, kineske privatne investicijske kompanije – prvo kao neplaćeni član, a kasnije posjedujući 10% udjela u fondu.

Kompanija je registrovana u Šangaju manje od dve nedelje nakon što je Hanter odleteo sa svojim ocem na službeno potpredsedničko putovanje u Kinu i sastao se sa izvršnim direktorom BHR-a, ali samo na „šoljicu kafe“, rekao je kasnije prvi sin.

Nakon što je njegov otac napustio funkciju 2017. godine, Hanter se udružio sa kineskim naftnim tajkunom Ie Jianmingom na projektu prirodnog gasa u Luizijani.
Oko dve godine su se povezivali zbog zajedničke i „veoma specifične tuge“ zbog svog gubitka, rekao je on za Njujorker.

Danas 81-godišnji Bajden priželjkuje drugi predsednički mandat. Očekuje se da mu protivkandidat na predsedničkim izborima u novembru bude kontroverzni bivši predsednik SAD, republikanac Donald Tramp.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter